≫ 

Ako piškite u BAZEN možete nekog da UBIJETE! (VIDEO)

Svi se zgražaju na pomisao vršenja nužde u bazenu, a opet, svaki četvrti kupač to radi. Piškiti u bazenu nije samo nehigijenski, već je i otrovno!

  • 1

Žuborenje vode, privid sakrivenosti, velika udaljenost WC-a... Sve obo će mnoge ljude podstaći da malu nuždu završe u bazenu, a studije pokazuju da to redovno čini bar svaki četvrti posetilac ovih kupališta.

STRAVA I UŽAS NA BAZENIMA: Evo kakve sve boleštine možete da zaradite na omiljenim kupalištima!

Taj nehigijenski čin ne samo da je degutantan, već ozbiljno ugrožava zdravlje, ističu naučnici iz Američkog društva hemičara.

Bazeni se tretiraju hemikalijama poput hlora, kako bi se uništile bakterije u vodi, poput Salmonele ili Ešerihije, međutim, ta sredstva za dezinfekciju takođe reaguju i sa ljudskim znojem, prljavštinom i urinom. Te interakcije se nazivaju dezinfekcionim nusproduktima, a poznati "miris" bazena je zapravo rezultat mešanja hlora sa amonijakom, a ne samog hlora. To jedinjenje se još naziva i trikloramin, a on je razlog zbog kojeg neki ljudi iskuse neprijatne simptome u bazenu poput peckanja očiju, osećaja peckanja ili čak napada astme.

Drugi gas koji nastaje jeste cijanogen-hlorid koji je poguban za pluća, srce i centralni nervni sistem. Iako takvo jedinjenje nastaje i kombinacijom znoja i hlora, naučnici tvrde da 90 odsto štetnih gasova dolazi iz urina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA