"Mečka", "bembara" ili "gospodar prstenova": Kog "Švabu" Srbi najviše vole?

Pitamo vas, koji je vaš omiljeni nemački proizvođač automobila...

Printscreen: YouTube/carwow

Na našim prostorim Mercedes je oduvek bio "direktorski auto", simbol statusa i položaja. Mnogi nisu mogli da ga priušte kao lični auto, što ga je u očima običnih ljudi činilo još boljim, ali je zato bio veoma čest kao službeno vozilo državnih organa i brojnih velikih firmi.

S druge strane, "mečka" je bila i ponos radničke klase, i to one gastarbajterske, koja se svoj naporan rad i trud u emigraciji, i korist koju on donosi, često materijalizovala u limuzinama sa trokrakom zvezdom.

Foto: Mechatronik

Audi i BMW, sve do kraja '80-ih i '90-ih godina prošlog veka, uopšte nisu bili toliko prisutni u Jugoslaviji kao što su to danas u njenim bivšim republikama. BMW je zadobio naklonost mlađe publike svojim sportski sedanima prvih serija "trojke", dok je glavni promoter Audija bio model 80, zbog oblika karoserije popularno nazvan "jaje".

Printscreen: YouTube/AutoWeek

Automobili oba proizvođača će kasnije dobiti na popularnosti, naročito sa porastom uvoza polovnjaka iz zapadne Evrope, tokom druge polovine '90-ih i u prvoj deceniji 21. veka.

Printscreen: Twitter/@Carscoops

Modeli sva tri proizvođača "Velike nemačke trojke" i danas su popularni i, mnogo više nego ranije, međusobno ravnomernije raspoređeni. Ipak, svako od vlasnika i ljubitelja ovih nemačkih automobila ima svoje razloge zbog koji voli baš jednog, a ne voli drugog.

Zato smo među vama odlučili da proverimo šta vi imate na to kažete? Koji je vaš omiljeni nemački proizvođač automobila?

(Telegraf.rs)