KLINAC OD 10 GODINA HAKOVAO INSTAGRAM: Kao nagradu dobio čak 10.000 dolara!

Desetogodišnji Jani iz Helsinkija nije dovoljno star ni da bi zakonski smeo da napravi profil na Facebooku ili Instagramu, a već je uspeo da hakuje jednu od najpopularnijih društvenih mreža

Desetogišnjak iz Helsinkija, Jani, impresirao je Marka Zakerberga kada je ranije ove godine hakovao Instagram. Osnivač Facebooka mu je sada kao nagradu poklonio 10.000 dolara.

HAKER OTKRIO: Ovako se pravi šifra koju niko NE MOŽE da PROVALI!

Mali Jani nije dovoljno star ni da bi zakonski smeo da napravi profil na Facebooku ili Instagramu, a već je uspeo da hakuje jednu od najpopularnijih društvenih mreža.

On je otkrio bug koji mu je omogućio da obriše bilo koji pisani sadržaj na Instagramu.

- Mogao sam da obrišem bilo koga, čak i Džastina Bibera - rekao je Jani.

Desetogišnjak je svoje otkriće u mejlu poslao Facebooku, a potvrdio ga je tako što je obrisao komentar koji je kompanija objavila na jednom test nalogu.

Problem je rešen krajem februara, a u martu je tehnološki gigant obavestio javnost da je za to zaslužan Jani kojem je obećana novčana nagrada.

Jani planira da od novca kupi novi bicikl, fudbalsku opremu i nove kompjutere za svoju braću.

Facebook je 2011. godine lansirao projekat u kojem nagrađuje ljude koji uspeju da otkriju bilo kakvu sigurnosnu manu na njegovim servisima, a od tada je podelio čak 4,3 miliona dolara.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)