Novi iPhone će moći da SPASI MILIONE života!

Nedostatak donatora organa bio je dugogodišnji problem u Americi, a izvršni direktor Apple-a rekao je za Associated Press da je ovaj problem kompanija primetila nakon smrti Stiva Džobsa 2011. godine

Kompanija Apple će zajedno sa iOS 10 operativnim sistemom korisnicima omogućiti lako registrovanje za potencijalne donatore organa.

iPhone od 16 GB konačno odlazi u ISTORIJU!

U pitanju je nova aplikacija o zdravlju koja će korisnicima omogućiti prijavu za doniranje organa i to samo sa nekoliko klikova.

Prijave s iPhonea direktno će biti poslate u Svetsku organizaciju za doniranje organa, a aplikacija će biti dostupna od jeseni ove godine.

Nedostatak donatora organa bio je dugogodišnji problem u Americi, a izvršni direktor Apple-a rekao je za Associated Press da je ovaj problem kompanija primetila nakon smrti Stiva Džobsa 2011. godine. Džobs je bolovao od retke vrste raka gušterače, a 2009. godine je, nakon "mučnog" i dugotrajnog čekanja,  imao transplantaciju jetre.

Podaci Međunarodne federalne organizacije za bubrege kažu da trenutno 121.678 ljudi čeka na transplantaciju organa u SAD-u, a 100.791 je potreban bubreg.

Svaki dan u proseku 22 osobe umre zbog neuspele ili neomogućene transplantacije organa, a pacijent se dodaje na listu čekanja svakih deset minuta.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)