Brojne domaće i strane zvezde u filmovima o Nikoli Tesli: Među njima Miloš Biković i Eva Grin

Život srpskog genija će na velikom platnu dočarati čak tri autora u tri filma, uz pomoć srpskih glumaca i producenata iz Amerike, Rusije i Francuske

Miloš Biković u ovoj pozi podseća na Teslu / Foto: Marko Jovanović

Glumci Miloš Biković i Raša Bukvić dočaraće Nikolu Teslu na velikom platnu, dok će glavne ženske uloge u filmovima igrati Katarina Radivojević i Eva Grin, piše Kurir.

Život srpskog genija će na velikom platnu dočarati čak tri autora u tri filma, uz pomoć srpskih glumaca i producenata iz Amerike, Rusije i Francuske.

Eva Grin / Foto: Profimedia/Sipa Press

Reditelj Boriša Simović priprema projekat  "Iz svetla: Luminous" u kojem će glavnu ulogu igrati junak serije "Besa", Raša Bukvić, a partnerka u projektu bi, navodno, trebalo da mu bude glumica Eva Grin.

Ono što je neočekivano, film će navodno biti vestern.

- Čast mi je što igram Teslu, videćete, biće to vrlo zanimljiv film - za Kurir je izjavio Bukvić.

O drugom filmu, autora Džejmsa Džegera, nešto već znamo - u planu je da se snimi ljubavni život Nikole Tesle u kojem bi glavnu žensku ulogu igrala Katarina Radivojević, dok bi treći film trebalo da bude naučno-fantastični.

Glumac Miloš Biković već dve godine priprema projekat "Tesla" s budžetom od 15 miliona dolara. Iza filma bi stale i Srbija i Rusija.

Katarina Radivojević / Printskrin: YouTube/Zena. rs

- Trenutno radimo na scenariju, a njegov život nudi mnogo materijala. Snimaćemo na engleskom, a po žanru će to biti naučna fantastika - rekao je glumac Miloš Biković i dodao da će u filmu, pored njega u ulozi Tesle, igrati i tri velike holivudske zvezde.

Reditelj filma o Tesli je Aleksandar Bogusovski s kojim je Biković radio na filmu "Izvan granica realnosti".

(Telegraf.rs)