Osam zanimljivih teorija o seksu

Istraživanja na temu seksa vrlo su česta. Naučnici svako malo iznose neke nove teorije, koje upoznaju ljude sa novim otkrićima, ali i pomažu partnerima da njihov seksualni život postane mnogo bolji nego što je bio

Istraživanja na temu seksa otkrivaju mnoge zanimljivosti. Naučnici i seksolozi koji istražuju ljudsku požudu i uzoke dobrog ili lošeg seksualnog naboja među ljudima, došli su do mnogih rešenja koja olakšavaju partnerima mnoge probleme i čine njihov seksualni život kvalitetnijim. Međutim, neka istraživanja došla su i do novih, neverovatnih otkrića, koja bi mogla da utiču na promenu nekih seksualnih navika kod partnera. Evo šta kažu američke studije.

Niža plata = više problema u krevetu

Pored libida, na seks utiče i finansijsko stanje partnera. Danska studija, koja je rađena u saradnji sa 200.000 bračnih parova, pokazala je da je nedostatak novca glavni uzrok problema u spavaćoj sobi . Muškarci čije supruge zarađuju više novca od njih, češće imaju problema sa erektilnom disfunkcijom. Međutim, i njihove supruge se bore s anksioznošću i nesanicom, a naučnici tvrde da se uzrok emocionalnih i zdravstvenih problema krije u promeni društvenih uloga. 

Seks sagorijeva samo 21 kaloriju

Iako su naučnici do sada tvrdili da seksom možete da sagorite mnogo kalorija i da je vođenje ljubavi odlična zamena za vežbanje, nedavno sprovedeno istraživanje britanskog Univerziteta Alabama u Birmingemu potvrdilo je da tokom seksa potrošimo samo 21 kaloriju. Istu količinu kalorija možete da potrošite šetnjom od četiri kilometara.

(T. Milić / 24sata.hr)