Sedam vrsta svađa koje mogu da učvrste vašu ljubav

Nesuglasice u braku i vezi ponekad vode ka većim problemima i raskidu ili razvodu. Međutim, u određenim situacijama svađanje može i te kako da utiče na poboljšanje međusobnog odnosa i da vam pomogne da učvrstite svoju ljubav

Histerisanje, dranje iz sveg mozga i natprirodna snaga kojom biste najradije "zadavili" partnera u trenutku svađe, verovali ili ne, nekada ide u prilog vašem odnosu. Nisu sve nesuglasice destruktivne, već mogu i te kako da pozitivno utiču na vašu turbulentnu vezi ili brku. Problemi u vezi su sasvim normalna stvar, ali dok jedni vode ka raskidu ili razvodu, drugi su tu da učvrste ljubav između dvoje partnera. Evo koje nesuglasice vam idu u prilog.

Pametno svađanje

Činjenica da se svađate oko neke vama važne stvari nije nužno loša stvar. Ukoliko znate kako da u toku svađe objasnite svojoj ljubavnoj polovini ono što u tom trenutku mislite, samim time ćete doći do dobrih rezultata. Nakupljanje frustracija u sebi može da deluje toksično na vezu. Nakon dobre svađe partneri su strpljiviji, a razgovori kvalitetniji nego kada napetost čvrsto zauzme svoje mesto u kući, a ni jedno od vas se ne trudi da je ukloni.

Kada je vaša ljubavna polovina odsutna od kuće, možda se osećate usamljeno jer nemate s kim da popričate nakon teškog dana na poslu. Međutim, ovo je jedna od najboljih vrsta napetosti koju možete da imate u vezi ili braku jer neki stručnjaci čak podstiču odvojena putovanja i provođenje vremena s prijateljima kako bi se po povratku u vezu unela nova iskustva. Faktor novoga deluje poput afrodizijaka, a kada se ponovno vratite partneru, isplanirajte intimni izlazak udvoje - bez dece i popisa stvari koje bi trebalo obaviti.

Nesuglasice izazvane novcem

Parovi ređe razgovaraju o novcu nego o seksu. Jedna osoba u vezi voli da troši, a druga je jako štedljiva? Bez brige, ovakve napetosti možete da iskoristite kako biste stvorili bolju ravnotežu između uživanja u životu sada i planiranja za budućnost. Ako postavite cilj i zajedno budete radili na njegovom ostvarenju, osetićete zadovoljstvo jer ste oboje, zajedničkim snagama, postigli nešto što vas je povezalo i zbližilo još više.

(T. M. / ordinacija.hr)