Da li je moja vagina normalna? 36 odsto žena mrzi svoju vaginu, a razlog za to je pretužan

Ako ste se ikada zapitali da li je vaš oblik vagine "normalan", niste sami

Prema podacima Američkog udruženja plastičnih hirurga, više žena nego ikad je nezadovoljno izgledom svoje vagine.

To može biti zato što su mnoge žene pogrešno informisane o tome kako treba da izgleda "normalna" vagina.

Dok porno industrijai različiti mediji plasiraju izgled vagine kod koje je sve sakriveno između velikih usana, u stvarnom svetu takav izgled nije najčešći.

"Postoje dve grupe usana ili labija, spoljašnja i unutrašnja. Oni toliko variraju da ne postoji izgled koji se podvodi pod "normalno", izjavio je stručnjak iz oblasti ginekologije.

Ovo su TAČNE dimenzije normalne vagine - kakva je vaša?

"Žene pretražuju časopise, fotografije, gledaju filmove i naravno internet kako bi pokušale da otkriju kako zapravo izgleda" normalna" vagina.

"Ako su usne duge, koža može biti tamnija i malo rastegnutija, što žene često brine, a to je zapravo savršeno prirodno".

Ali to nije bilo dovoljno da se podigne svest žena o izgledu njihovog polnog organa. Umesto toga, desilo se to da je broj žena koje se odlučuju za plastičnu operaciju ove regije samo povećava, tačnije on je skoro udvostručen.

U jednoj anonimnoj anketi žene su odgovarale na pitanja koja se odnose na izgled njihove vagine i koliko su njme zadovoljne.

U anketi je učestvovalo više od 10.000 žena, a 36 % je odgovorilo da nije zadovoljno izgledom svoje vagine, a 26 % je izjavilo da im se viže sviđa kada izdepiliraju tu regiju.

Potvrdan odgovor je imalo samo 38 % žena, njima se njihova vagina dopada.

Sam izgled ženskog polnog organa može da poljulja i tako nestabilno samopouzdanje kod većine žena. One gotovo nikada nisu sigurne da li je njihov izgled vagine normalan ili ne, isto važi i za kompletan izgled vagine, a ne samo izgled velikih usana ili klitorisa.

Mlade žene su sklone poređenju, pitaju drugarice, gledaju časopise i uglavnom obrađene fotografije na internetu, što dovodi do njihove nesigurnosti.

Što su starije to su svesnije svog tela, pa i tog dela, i nemaju problem da se skinu pred partnerom. Shvataju da izgled "normalne vagine" nije samo jedan i da treba da vole svoje telo onako kako ono jeste. Upravo takav stav razvija njihovo samopouzdanje i pomaže da se oslobode stida.

(Telegraf.rs)