Zlatni dečko napunio 40 godina i otvorio Instagram! A vi se podsetite blistave karijere (VIDEO)

U braku sa Viktorijom slavni Englez ima četvoro dece. Bogatstvo Bekamovih procenjeno je na 255 miliona dolara

Na današnji dan, 2. maja, umro je "uomo universale" italijanske renesanse Leonardo Da Vinči 1519. godine. Istog datuma sovjetske trupe su osvojile Berlin u Drugom svetskom ratu...

Za ljubitelje lika i dela Dejvida Bekama sve su to manje važne činjenice od one da je tog datuma pre tačno 40 godina rođen najveći "selebriti" među  fudbalerima.

Pet ključnih momenata u Bekamovoj karijeri (VIDEO)

Slavni Englez je put ka slavi počeo da krči u Mančester Junajtedu, gde je počeo karijeru, i za koji je igrao od 1993. do 2003. godine.  Sa "đavolima" je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti, ukupno 10 trofeja, uključujući Ligu šampiona i šest titula prvaka Engleske.

FOTO UBOD: Bekam ispratio Noleta po titulu u Australiju!

Posle Junajteda postao je jedan od "galaktikosa" madridskog Reala, čiji je dres nosio četiri sezone.

Od kraljevskog kluba se 2007. godine oprostio titulom u Primeri. Kasnije je za ogromann novc otišao u Los Anđeles Galaksi u kojem je za pet sezona zaradio astronomskih 250 miliona dolara, a na terenu je vratio uloženo sa dva trofeja MLS kupa.

BEKAM: Nateran sam da masturbiram pred saigračima!

Engleski fudbaler je u dva navrata igrao i na tromesečnim pozajmicama u italijanskom Milanu, a na zalasku karijere kratko je bio i član Pari Sen Žermena.

Bekam je za selekciju Engleske debitovao 1996. godine, a ukupno je odigrao 115 mečeva i postigao 17 golova za selekciju “Gordog Albiona”.

FERGUSON: Viktorija je kriva za sunovrat Bekamove karijere!

Vrtiglavi uspon Engleza ka globalnoj slavi i statusa superstara vezuje se za njegov brak sa jednom od članica grupe "Spice Girls", Viktorijom. Svetla velike pozornice, i sve što uz to ide, nisu prestala da ih prate od trenutka kada su izrekli sudbonosno da 1999. godine. Njihovo bogatstvo procenjeno je na 255 miliona dolara.

Imaju četvoro dece: sinove Bruklina (16), Romea (12), Kruza (10) i ćerku Harper (3).

(Telegraf.rs)