CRVENO-BELA JESEN: Sportisti Zvezde u seriji pobeda nad Partizanom!

Posle košarkaša, odbojkaša i vaterpolistam i crveno-beli fudbaleri radovali su se pobedi u "večitom derbiju", Partizanu za utehu trijumf u hokeju

Pobedom fudbalera Crvene zvezde protiv Partizana 3:2 nastavljena je serija uspeha crveno-belih sportista u "večitim derbijima" ove jeseni, što odavno nije viđeno.

Pre fudbalera Zvezde radovali su se košarkaši, odbojkaši i vaterpolisti , dok je rukometni derbi završen remijem, koji svakako više odgovara "crveno-belima", koji su bili pred izbacivanjem iz lige zbog finansijskih problema.

Pobeda fudbalera Crvene zvezde spasila je prvenstvo, jer da je Partizan odmakao na 11 bodova prednosti ili sačuvao +8, koliko je imao pre derbija, "crveno-belima" bi ostala samo teorija u nadi da prekinu petogodišnju dominaciju "večitog rivala".

Dominacija crno-belih sportista u košarci i vaterpolu u prethodnim godinama bila je još izraženija, pa je veliko pitanje da li porazi od Zvezde znače da se tome bliži kraj.

Dok će u košarci biti još mnogo borbe, kad je reč o vaterpolu, čini se da je Partizan drastično slabiji nego prethodnih sezona i poraz u večitom derbiju posle 17 godina i nije veliko iznenađenje. S obzirom na snagu Radničkog iz Kragujevca, "crno-beli" su možda tek treći po kvalitetu u srpskom šampionatu.

Već sada se može reći da je burno najavljeni i medijski pomno ispraćeni prelazni rok u košarkaša i vaterpolista Crvene zvezde dao prve rezultate i možda zaista promeni odnos snaga u dva trofejna sporta.

Ako je Partizanovcima za utehu, imaju i oni pobedu kojom mogu da se pohvale, hokejaši su održali dominaciju i savladali su "crveno-bele" 10:5.

(Telegraf.rs)