PARTIZAN ŠAMPION! Ponovo! 12. put zaredom! (FOTO) (VIDEO)

Crvena zvezda je prikazala jednu od najgorih partija ove sezone, a Partizan je odigrao odlično i zasluženo odbranio šampionsku titulu, U "Pioniru" je rezultat bio 68:52 (15:11, 19:10, 16:12, 18:19)

Partizan je šampion Srbije! Crno-beli su potpuno iskoristili krah Crvene zvezde u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige i slavili 68:52 (15:11, 19:10, 16:12, 18:19) i - odbranili titulu šampiona Srbije!

Među glavnim favoritima za osvajanje ABA i srpske lige bila je Zvezda. Igrom u četvrtoj utakmici nije zaslužila ni početno slovo reči "favorit", pa je čitav šou preuzeo, zasluženo, podmalđeni tim Partizana, koji je osvojio 12. uzastopnu titulu fokusiranom i disciplinovanom igrom u svim segmentima.

U utakmici gde je trebalo da pokaže najviše herojskog u svojim redovima, košarkaše Crvene zvezde kao da je neko po kazni poslao pred svoje navijače u "Pioniru". Sjajna ekipa Duška Vujoševića prikazala odličnu igru, čvršću od protivničke, verovatno i boljom od one u finalu ABA lige. Slobodno možemo da kažemo da crno-beli, koji su se cele godine borili sa ekipama boljim od sebe makar i po imenima,  sasvim zasluženo slave i drugi trofej ove godine.

Najefikasniji u Partizanu bili su Bogdanović sa 17 poena (3/4 za tri), Lovernj 15, Lučić 14 i Milosavljevića sa 10 poena. Na drugoj strani, Nelson je postigao 12 poena, Katić 11 i Rakoćević 10 poena.

Duško Vujošević je posle meča poručio Crvenoj zvezdi stih iz pesme Đorđa Balaševića, a potom je na konferenciji za novinare govorio o predsedniku crveno-belih Nebojši Čoviću. Naravno, odmah posle se novinarima obratio i predsednik Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)