ČOVIĆ: Vujošević ima seksualne probleme!

Predsednik Crvene zvezde opširno govorio posle konferencije trenera Partizana i najavio da će klub u narednim nedeljama izaći sa tačnim brojkama budžeta

  • 12

Nedugo posle konferencije Duška Vujoševića nakon Partizanovog osvajanja 12. uzastopne titule košarkaškog šampiona Srbije, na kojoj je trener "crno-belih" iskoristio teške reči na račun Nebojše Čovića, novinarima u "Pioniru" se obratio i predsednik Crvene zvezde.

- Čestitam Partizanu na osvojenoj tituli, mada mislim da je Zvezda jako puno toga uradila ove godine, što je bitno za srpsku košarku. Sa klubom smo počeli pre dve godine koji praktično nije postojao. Organizovanim grupama, taj klub je umalo uništen. Slična stvar je i sa fudbalskim klubom. Ja, iskreno govoreći, zadovoljan sam sezonom. Imali smo cilj da osvojimo sve trofeje. Uzeli smo jedan, ali smo došli do krunskog cilja, a to je plasman u Evroligu. Veliki posao počinjemo već sutra kako bi se spremili za narednu sezonu. Potrebno je napraviti analizu.

- Smatram da su sudije odradile korektan posao, ali moramo da nastavimo da se borimo za još regularnije takmičenje.

Čović se, ipak, osvrnuo na Vujoševićevo izlaganje.

- Što se tiče pritiska koji smo trpeli od Vujoševića, to je način njegovog funkcionisanja. U košarci neće biti mira ukoliko mu se dopusti da radi šta hoće. Pad srpske košarke je počeo 2003. godine, a svi znamo ko je tada bio selektor. Nadam se da će se naći snage da se zaustavi takav trend. Ne bih karakterisao Duleta Vujoševića kakav je on čovek. Ne bih da ga poredim sa čovekom. On ima pravo na svoje mišljenje i to nije problem. Mi u Zvezdi ćemo raditi normalno svoj posao. Na putu smo da napravimo stabilan evropski klub. Zvezdi sada treba profil evroligaške ekipe.

- Radili smo sa tri trenera. Činilo se da je posle osvajanja Kupa došlo do pada u formi. Rvali smo se sa problemima. Sada treba postaviti formaciju u standardnu sa Evroligom. Svi znamo kakav će tempo biti, prema svim tim parametrima će se praviti selekcija uz projekciju budžeta.

Predsednik Crvene zvezde, ipak, najavio je da će upotpuniti tužbu.

- To će biti samo dopune u krivičnoj prijavi. Verujem da je i on stajao u pripremi za moje hapšenje pred početak sezone. On se predstavlja kao Partizanova grupacija, ali nije moje da vodim Partizanovu politiku. Kakav je sklop ljudi koji bi spalili Crvenu zvezdu na lomači. Naša razmišljanja su da napredak srpskog sporta zavisi koliko su uravnoteženi Partizan i Crvena zvezda.

"PAMETAN DA NE TREBA DA SE SKLANJA BUDALI"

Nebojša Čović je još jendom pdvukao da se ne plaši nikakvih finansijskih provera, koje, po njegovom mišljenju, Partizan izbegava.

- Zvezda nije krila svoja finansijska stanja. Nije ih krila ove godine i daćemo preseke budžeta na kraju sezone. Priča se da je Zvezda dobila mnogo više od države, ali to se lako proveri. Mi Partizanove podatke nismo videli. Taj lobi i dalje radi.

- Ja se bilo kog posla koji sam radio ne stidim. I spreman sam na svaku vrstu provera. Hoću da kažem da se radi o ljudima koji imaju određene probleme sami sa sobom. I da su spremni da zarad nekih rezultata idu i preko mrtvih. To nije zdravo i opasno je po društvo i sport.

- Mi se nismo bavili Partizanom ove godine, a to ne znači da se nećemo baviti. Nećemo im prećutati neke komentare. Partizan se očigledno ne zove Partizan, nego Dule Vujošević. Kada samo analizirali Vujoševićeve postupke, videli smo tada mnogo mržnje i zaključili da ima seksualne probleme.

- Poslovica kaže da pametan treba da se skloni kada naiđe budala. To je pogrešna koncepcija, ne treba pametni da se sklanjaju da bi budale vladale. Sve se svelo na tračeve i na ponašanje jednog čoveka. Krivična prijava će već sutra biti popunjena.

O vređanju njegove supruge, Čović je rekao:

- Odakle takav potencijal mržnje u smislu da skandiraju supruzi ono što skandiraju. To već traje godinama. Uz pomoć nekih medija se to dosoli. Mislim naravno na "SOS kanal" i Vladana Tegeltiju.

"JEDVA ČEKAM JAVNE POLEMIKE O UBISTVU ĐINĐIĆA"

Predsednik Crvene zvezde osvrnuo se još jednom na optužbe Duška Vujoševića u vezi sa umešanošću u ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

- Ja jedva čekam da se otvore javne polemike o tome i o ubistvu Đinđića. Nisam ja džabe prozivao Tadića, Đurića... Nemam ja nikakav problem sa zatvorom. To bude, pa prođe. Moj najveći greh te noći je što sam pitao odakle im neke slike. Moj drugi greh je što nisam dozvolio da se u "Sablji" divlja, kako bi se uhapsili politički neistomišljenici. Moj treći greh je što nisam dozvolio vatreni okršaj između stranaka. To je jedan um poput Vujoševića koji je napravio jednu vrlo opasnu konstrukciju.

- Što se tiče Kosova, ja sam funkciju dolaskom Koštunice na vlast izgubio. Bio sam dovoljno oprezan da odmah vidim s kim sam radio. Lako ćemo tu utvrditi činjenice. Sve moje funkcije su prenete na resorno ministarstvo. Zvanično sam 2005. završio s tom funkcijom. U međuvremenu, poslovi su vođeni od strane ministarstva. Vujošević misli da tom pričom ponovo rasturi Zvezdu, kao što je to ranije rađeno.

- Zvezda će u narednim nedeljama izaći s tačnim brojkama budžeta. Lako ćemo utvrditi šta je dobila Zvezda, a šta Partizan. Njihov odgovor je uvek "šta mi njima polažemo račune". Oni nama ne polažu račune, već građanima Srbije. Oni nisu platili 150. 000 dinara poreza. FMP-ovo poslovanje je lako proverljivo. Ne postoji firma koja nema problema s likvidnošću. Pa sama država ima problema s tim. Da nas politički nisu kinjili, sada bismo imali drugačiju sliku. FMP nije gubitaš. Mi nismo koristili kredite Agrobanke da bi se privatizovao FMP - kazao je Čović.

(D. S. / B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdara

    13. jun 2013 | 01:01

    Mafijaska pudlica...

  • Duka

    13. jun 2013 | 01:45

    Voli da jebe Zvezdu, pa to ti je!

  • dzoni

    13. jun 2013 | 01:07

    ti ako si normalan. najvaznije je da cigani gutaju ove price i ne pitaju ga, rodjace zasto nismo osvojili titulu sa ovakvim timom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA