Muslin oštro odgovorio na pitanje da li će Sergej igrati u Rusiji: Kad bude ispunjavao ova tri uslova, tad ću da ga zovem!

Selektor Srbije se drži svog principa i ističe da su mu pored fudbalskih kvaliteta bitni i drugi faktori kod igrača

''Gde je Sergej? Zašto ga nema na spisku reprezentacije?'' Ovo su bila večita pitanja u Srbiji tokom proteklih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji na svakoj reprezentativnoj pauzi čim bi selektor Slavoljub Muslin objavio spisak reprezentativaca.

>>> Pogledajte reakciju klupe Srbije nekoliko sekundi pre kraja meča: Muslin morao da smiruje igrače (VIDEO)

>>> Srbiji porasle šanse za 3. šešir u Rusiji: Treba da navijamo za ove reprezentacije u baražu!

Strateg Orlova je tokom čitavih kvalifikacija ostao dosledan i nije podlegao pritisku javnosti, te vezistu Lacija nije nijednom uvrstio na spisak, iako je pružao neke zaista odlične partije u svom klubu.

Sada je ponovo dobio to pitanje u intervjuu za Informer i rekao je da će i on biti u konkurenciji za tim koji će voditi u Rusiju, ali da je potrebno da ispuni tri uslova koji su kod njega odlučujući. Da igrač poseduje kvalitet, da se uklapa u tim u igračkom smislu i da se uklapa u ekipu kao osoba.

Pošto Muslin ne demantuje fudbalske kvalitete Sergeja, ostaje misterija da li su u pitanju preostala dva uslova.

- Sergej konkuriše za Svetsko prvenstvo, kao i svi ostali. On je dobar igrač i tu nema nipšta sporno. Ne vidimo razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar i kada je reč o sistemu i o igračima koje sam pozivao.

- Kad saradnici i ja budemo procenili da Sergej treba da dobije pozuiv, dobiće poiziv. Kod mene tri stavke odlučuju da li če igrač biti u reprezentaciji: fudbalski kvaliteti, uklapanje u tim u igračkom smislu i uklapanje u kolektiv kao osobe. Kad bude ispunjavao sve tri, zvaću ga.

Koji uslov Milinković Savić trenutno ne ispunjava?

- Ne mogu da vam kažem. Verovatno nešto ne ispunjava, čim nije pozvan - ostao je pomalo zagonetan selektor Muslin.

(Telegraf.rs)