Partizan dominirao u derbiju, ali se Zvezda spasila spornim golom Boaćija: Hoće li posle ovoga gol tehnologija doći u Srbiju? (FOTO) (VIDEO)

Ovaj 158. večiti derbi je završen bez pobednika - 1:1

Foto: Marko Jovanović

Partizan je dominirao, Crvena zvezda je imala sreće! Ovako se najkraće može opisati 158. večiti derbi u Humskoj koji je završen bez pobednika - 1:1 (1:0).

FK PARTIZAN - FK CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)

(Gomeš 33 - Boaći 73)

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić (Urošević 88) - Zdjelar, Šćekić - Janković (Kosović 81), Pantić, Zakarić - Rikardo (Nikolić 79)

Klupa: Kljajić, Vulićević, Smiljanić, Ivanović.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Babić, Degenek, Rodić (Gobeljić 86) - Krstičić, Čaušić (Jovančić 46) - Ben, Marin, Kafu (Simić 60) - Boaći.

Klupa: Popović, Jovičić, Srnić, Pavkov.

Strelac za domaći tim je bio Rikardo Gomeš u 33. minutu, da bi bod crveno-belima doneo Ričmond Boaći u 73. minutu. Bod koji je Zvezdu ostavio na prvom mestu sa 22 boda i utakmicom manje, dok crno-beli imaju dva boda manje - 20!

Partizan je, bez sumnje, bio bolji protivnik na terenu i zasluženo je poveo u 33. minutu posle greške Boaćija i golčine Gomeša. Međutim, Napadač iz Gane se iskupio sredinom drugog poluvremena kada je najbolje skočio posle kornera.

Ipak, njegov gol će izazvati velike polemike. Lopta nije završila u mreži, Stojković je odbranio, ali je Nenad Đokić, sudija iza gola, pokazao da je lopta celim obimom prešla gol liniju. Danilo Grujić je uvažio njegovo mišljenje i pokazao na centar.

Da li je bio u pravu ili ne, procenite sami u video snimku ispod:

Bila je to idealna situacija za VAR tehnologiju koja još nije zaživela u Srbiji, ali se posle ovog derbija postavlja logično pitanje - hoće li uskoro? Ili barem gol tehnologija?

Partizan može da žali za tom situacijom jer su crno-beli zaslužili čitav plen. Zvezda je jedinu pravu priliku imala baš u tom 73. minutu, a zanimljivo da je i prethodni derbi u Humskoj završen rezultatom 1:1. Kao u decembru 2017. godine tako je i sada Boaći bio jedini strelac za srpskog šampiona.

- Nismo ni postojali to prvo poluvreme. Negde smo znali kako će da bude, ali ne može da se uđe u psihu igrča. Kompletan tim je podbacio - jasna je bio Vladan Milojević posle meča.

I, stvarno - Zvezda nije postojala tih prvih 45 minuta. partizan je do 20. minuta mogao da da dva, možda i tri gola. Ređale su se šanse Jankovića, Gomeša i Miletića, a kruna sjajnje partije vieđan je u 33. minutu.

Boaći je amaterski reagovao i dao Gomešu loptu u noge. Napadač crno-belih se ustremio ka golu i spasa za Zvezdu nije bilo.

Gomeš je u 39. mogao da povisi na 2:0 kada ga je Degenek blokirao, a Zvezdu je već na početku drugog poluvremena spasila prečka.

Pantić je opalio sa 25 metara i uzdrmao konstrukciju Borjanovog gola koji je u 67. spasio siguran gol posle karambola u petercu. Zvanični spiker je već najavio gol Partizana, ali je lopta završila kod Borjana.

Bila je to poslednja prava akcija Partizana koji nije uspeo da sačuva rezultat, a Zoran Mirković je u psolednjih 10 minuta uzmenama pokušao da sačuva i 1:1.

Na kraju, ovaj derbi će se najviše pamtiti po tom spornom golu Boaćija.

U nastavku pogledajte i šanse koje su obeležile ovaj derbi:

U nastavku možete pogledati i najbolje fotografije sa večitog derbija:

(Telegraf.rs)