BILBORD PUN MRŽNJE: Makedonski Albanci udarili opet na Srbiju? (FOTO)

Na ulicama u Makedoniji osvanuo je bilbord na kome piše "STOP ZA SRPSKATA ASIMILACIJA NA MAKEDONSKATA NACIJA". U prevodu, stanovnici ove države žele da stanu na put srpskoj asimilaciji Makedonaca

Najveći izazovi sa kojima se Srbi u Makedoniji suočavaju su tiha asimilacija, slab natalitet, zaštita srpskog duhovnog i kulturnog nasleđa. Jedan od udara na Srbiju je bilbord koji je osvanuo na ulicama, a pretpostavlja se da je postavljen od strane Albanaca.

Na ulicama u Makedoniji osvanuo je bilbord na kome piše "STOP ZA SRPSKATA ASIMILACIJA NA MAKEDONSKATA NACIJA". U prevodu, stanovnici ove države žele da stanu na put srpskoj asimilaciji makedonske nacije.

Pretpostavlja se da je ovo samo jedna u nizu provokacija od strane albanskih stanovnika, koji su poslednjih par godina u velikom broju naselili ovu susednu državu.

Oni su već dva puta protestovali u Skoplju u cilju oslobađanja optuženih Albanaca. Takođe, pokušali su da nateraju susedne države, među njima i Srbiju, da se odrekne dela svoje teritorije u cilju oformljenja Velike Albanije.

Meta njihovih napada su bili i srpski spomenici, koje su oskrnavili i uništavali u par navrata.

Evo kako Albanci ruše spomenik caru Dušanu u Skoplju!

(A. Đokić)