NAJMOĆNIJE SVETSKE SILE UZ HRVATSKU: Saosećamo se sa vašim narodom!

Podršku našem susedu dale su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Nemačka

Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond u saopštenju je snažno osudio vest o navodnom ubistvu hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Objavljena slika odrubljene glave Tomislava Salopeka!

- Ako su ovi izveštaji tačni, najsnažnije osuđujem navodno brutalno ubistvo hrvatskog građanina Tomislava Salopeka od strane ISIL-a u Egiptu - navodi Hamond u saopštenju.

- Moje misli i saosećanje su sa njegovom porodicom, kolegama i sa celim hrvatskim narodom. Britanija će biti uz Egipat i Hrvatsku u nastavku protivljenja ovom nečovečnom tipu terorizma - naveo je još Hamond.

SALOPEK DEVETA ŽRTVA ISIS-A SA "ZAPADA": Među obezglavljenima i hrvatski zet! (FOTO) (VIDEO)

Podršku Hrvatskoj dale su i Sjedinjene Američke Države. Ambasada SAD-a u Zagrebu u saopštenju je navela da su "duboko uznemireni izveštajima o ubistvu hrvatskog građanina Tomislava Salopeka".

- Naše su misli s njegovom porodicom, prijateljima i hrvatskim narodom. Ako vest bude potvrđena, ubistvo gospodina Salopeka biće zapanjujući zločin koji predstavlja samu srž ISIL-ove ekstremističke agende. Snažno osuđujemo brutalnost prema nevinim žrtvama širom Bliskog istoka - navodi se u saopštenju.

TRAGEDIJA: Ovako su svetski mediji preneli vest o Salopekovom pogubljenju

- Sjedinjene Države stoje rame uz rame s Hrvatskom i svim našim partnerima u borbi protiv terorizma - kažu još u američkoj ambasadi u Zagrebu.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova takođe je osudilo izveštaje o ubistvu Tomislava Salopeka.

POČIVAJ U MIRU BOŽJEM: Ovako su se Hrvati oprostili od svirepo ubijenog Tomislava (FOTO)

- Ovaj gnusan čin iznova pokazuje da je fanatična ideologija ISIS-a pretnja svima nama - navode u Berlinu i napominju da će Nemačka, u saradnji sa međunarodnim partnerima, nastaviti da čini sve što je moguće da suzbije ISIS, "ne samo vojno, nego iznad svega politički".

(Telegraf.rs / Izvor:jutranji.hr)