Rašu Popova su 2014. godine napali dečaci da mu otmu pare: Evo šta je predobri Raša tada rekao, bez reči osude

Bio je to jedan divan čovek, čije reči nikad nećemo zaboraviti

Raša Popov, srpski književnik, dugogodišnji televizijski novinar, zvezda dečje televizijske emisije "Fore i fazoni", koji je preminuo sinoć u 84. godini života, krajem oktobra 2014. godine je bio je žrtva maloletne braće koja su ga sačekala ispred ulaza u zgradu na Paliluli i zahtevali od njega da im da novac.

RAŠA POPOV: Ceo život sam posvetio deci, a sad sam doživeo da me tuku!

Roditelji napadača na Rašu Popova: Nisu krali, hteli da pomognu!

Rašao je posle tog incidenta rekao da su mu ostale traume, ali nije nijednog trenutka želeo da okrivljuje decu koja su u to vreme imala 10 i 11 godina.

- Prvo bih hteo da demantujem pisanja mnogih medija. Dečaci me nisu prebili, već su samo pokušali da me opljačkaju i nasilno upadnu u moj stan. Kako god, to je bilo traumatično iskustvo za mene, i nekoliko meseci posle toga sam imao traume... Možda ih još imam - rekao je tada Raša.

Na pitanje da li misli da ovaj dečak može da izađe na pravi put i postane dobar čovek odgovorio je:

– Pa, tako bi trebalo da bude, nadam se da će biti tako. Znate, tog dana kada su pokušali da upadnu u moj stan video sam da su to bila vrlo inteligentna deca.

RAŠA POPOV: Obožavam da slušam Cecu i Milicu Todorović (VIDEO)

Zanimljivo je da je jedan od dečaka nasilnika kasnije proglašen je za jednog od najboljih đaka u razredu koji pohađa, u školi koja pripada Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu.

Rašu su u međuvremenu zvali stanovnici njegovog rodnog Mokrina da se vrati kod njih rekavši ga tamo više vole nego u Beogradu, ali su mu se Beograđani odužili prošle godine.

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić posetio je jula 2016. Rašu  i uručio mu na poklon računar, kao znak pažnje i poštovanja opštine.

Kako je navedeno, veliki dečji pisac i jedan od najpoznatijih stanovnika Palilule, srdačno je dočekao goste, zahvalio i rekao da mu je drago da je predsednik opštine mlad čovek i da je uvek verovao da su mladi daleko od svega “zimogrožljivog i sebičnog”.

– Dok sam bio mlađi uvek sam govorio, ja sam iz Mokrina, ali sad počinjem sve češće da govorim, ja sam iz Mokrina i iz Palilule. To su ta dva velika sela koja jako uvažavam, jer sam eto tu zamahao krilima – rekao je Popov.

Jovičić je, uručujući kompjuter, rekao da je do posete i došlo nakon saznanja da je piscu njegov neispravan i istakao da smatra da je Popov mnogo uradio za sve i da će Palilula biti sve vreme uz njega.

(Telegraf.rs)