SPEKTAKL U NIŠU! Obeležen Dan MUP-a, Lazar i Miloš oduševili, 1.000 policajaca paradiralo (FOTO)

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović primio je raport od pukovnika poplicije Dragana Vasiljevića a zatim izvršio i smotru postrojenih jedinica pred brojnim građanima Niša

Obeležavanje Dana policije počelo je danas u centru Niša, a u defileu i pokaznim vežbama učestvuje oko 1000 pripadnika MUP-a i više od sto vozila.

Dan MUP-a: Nebojša Stefanović uručio pištolje najboljim (FOTO)

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović primio je raport od pukovnika poplicije Dragana Vasiljevića a zatim izvršio i smotru postrojenih jedinica pred brojnim građanima Niša.

Nakon himne "Bože pravde" počela je centralna proslava Dana policije.

Stefanović je juče, pozivajući Nišlije da dođu na manifestaciju, rekao da će moći da vide nova oklopna vozila Lazar 3 i Miloš, kao i sva ona druga vozila koja policija koristi.

Prema njegovim rečima, građani će moći da vide i veliki trud i rad svih policajca ne samo iz Niša, već iz čitave Srbije koji su tu da bi štitili građane.

- Mislim da će moći da budu ponosni na sve ono što smo radili - rekao je Stefanović.

Dodao je da je Niš izabran za održavanje ovog događaja jer je reč o najvažnijem gradu na jugu centralne Srbije kojem je potrebno još ovakvih dešavanja.

- Ovo je dobra prilika da sa reči pređemo na dela, i ja sam predložio da održavanje centralne manifestacije bude baš u ovom gradu - rekao je Stefanović i istakao da ih je Niš lepo dočekao.

- Hoćemo, kao znak zahvalnosti svim Nišlijama koji su podržavali rad policije, ali i kao našem najznačajnijem gradu na jugu centralne Srbije da se zahvalimo na ovakav način.

- Niš zasluzuje da ima više centralnih državnih manifestacija i dobra prilika je da sa reči pređemo na dela - rekao je Stefanović dodajući da je u razgovorom sa ljudima u Nišu i gradonačelnikom predložio da obeležavanje centralne manifestacije ove godine bude baš u Nišu.

(Telegraf.rs/Tanjug)