ORUŽJE JE VELIKA SRPSKA ŠANSA: Sve što "Zastava" proizvede, Amerikanci kupe! (FOTO) (VIDEO)

“Zastava” iz Kragujevca ove godine izvozi robu vrednu 40 miliona dolara. U ovoj fabrici ne mogu da postignu da proizvedu dovoljan broj pušaka, pištolja i municije u odnosu na potražnju

SRBIJO, PROIZVODI ORUŽJE! Naoružanje i vojna oprema Srbije ponovo je na svetskom tržištu, a nakon realizacije sporazuma “Jugoimport SDPR” s firmom "Earth" iz UAE, "Zastava oružja" sa "Century international arms" iz SAD, kao i saradnje Srbije s Angolom, naša država bi mogla da postane lider u regionu, ali i šire.

Srpska fabrika oružja “Zastava” iz Kragujevca ove godine će izvesti robu vrednu oko 40 miliona dolara, što je za oko 15 miliona više nego 2012, a direktor marketinga te fabrike namenske industrije Saša Milošević kaže za Telegraf.rs da kapaciteti fabrike ne mogu da postignu da proizvedu dovoljan broj pušaka, pištolja, municije i druge opreme u odnosu na potražnju.

- Trenutno proizvodimo oružje u punom kapacitetu, a tako će biti sve do maja 2014. godine. Imamo toliko ugovorenih poslova da ćemo neke nove morati i da odbijemo ili odložimo za kasnije, jer smo zatrpani ponudama i narudžbinama - kaže on.

(D. Zlojutro)