Devojka Berezovskog negira da se obesio, potvrdila da je Putina molio za oproštaj!

- Imao je velike planove, da ide do Mrtvog mora - kaže Katerina Sabirova (23), i dodaje da je Berezovski bio depresivan, ali ne i samoubilački nastrojen

Katerina Sabirova (23), devojka pokojnog ruskog milijardera Borisa Berezovskog (67), izjavila je danas da ne veruje da je on izvršio samoubistvo i da su planirali da putuju za Izrael.

U intervjuu liberalnom ruskom nedeljniku "Nju tajms" Sabirova je kazala da ne veruje da bi Berezovski, koga je upoznala pre četiri godine, izvršio samoubistvo, i da mu je u njihovom poslednjem razgovoru, dan uoči njegove smrti, glas "zvučao bolje nego obično".

- Planirao je da dođe u Izrael u ponedeljak 25. marta. Znam to sigurno - rekla je Sabirova ruskom nedeljniku, i pokazala novinarima kopiju njene avio-karte za Tel Aviv.

- Imao je velike planove, da ide do Mrtvog mora - kaže Katerina, i dodaje da je Berezovski bio depresivan, ali ne i samoubilački nastrojen, prenosi francuska agencija AFP.

Berezovski je govorio: "Zamisli da nisam tu. Svi problemi bi nestali, ali to ne znači da bi se ubio. Ne mogu da zamislim da bi se ubio", priča Sabirova.

Berezovski je trebalo sa njom da se sretne na aerodromu u Tel Avivu. On je sam predložio taj put 18. marta, jer je njoj istekla britanska viza.

Berezovski se svojevremeno bavio naučnim radom da bi sa dolaskom perestrojke iskoristio prednosti novog vremena i obogatio se.

Kasnije se našao na udaru predsednika Putina, koji je ušao u obračun sa domaćim oligarsima zbog čega je Berezovski zatražio i potom dobio politički azil od britanskih vlasti 2003. godine.

Berezovski je iz Londona nastavio da kritikuje ruske vlasti, a u proteklih nekoliko meseci moglo se čuti da je upao u depresiju i da je promenio mnoge dotadašnje stavove do želje da se vrati u Rusiju.

Spekulacije o uzrocima njegove smrti ne prestaju.