Veljović zatražio razrešenje Bate Dikića!

- Neću stati! Svi koji remete sistem i profesionalnost policije moraju otići - poručuje direktor policije. Komandant Žandarmerije tvrdi da nije obavešten o zahtevu niti o razlozima za smenu

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je jutros podneo zahtev za razrešenje komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića.

On je rekao da misli da je zahtev za smenu Dikića ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić već potpisao.

- Mislim da je već potpisan jer odlaganje ne ide nikom u prilog. Neću stati! Svi koji remete sistem i profesionalnost policije moraju otići - rekao je na konferenciji za novinare direktora policije, koju je sazvao povodom jučerašnjeg incidenta u ataru sela Ratković kod Rekovca u koji je, prema nezvaničnim informacijama, umešan pripadnik Žandarmerije.

On je rekao da je juče obavestio Dikića da se stavi na raspolaganje Upravi kriminalističke policije povodom navedenog slučaja.

- Ovo je nešto što se nikad ne sme ponoviti. Nijedan pojedinac ne sme biti iznad sistema i države, niko ne može sebi dozvoliti da funkcioniše izvan sistema direkcije policije ako je u tom sistemu - rekao je Veljović i dodao da je ubistvo dva mladića kod Rekovca kap koja je prelila čašu.

On je rekao da očekuje potpunu podršku Dačića i dodao da su u Žandarmeriji poremećeni odnosi, kao i da ta služba ne funkcioniše i da je zbog toga još ranije govorio o neophodnosti smena u toj jedinici.

Bratislav Dikić (1970) studirao je u Novom Sadu, gde je magistrirao i doktorirao na Fakultetu za menadžment na užoj naučnoj oblasti "krizni menadžment".

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, RTS)