KOŠTUNICA: Slijepčević da podnese ostavku!

Koštunica je naveo da je Slijepčević pokazao potpunu pravnu neukost i neznanje kada je izjednačio Uredbu iz 2002. o administrativnoj liniji i Uredbu iz 2011. o prelazima između Srbije i Kosova

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da samo neopoziva ostavka predsednika Ustavnog suda Srbije Dragiše Slijepčevića može "povratiti poljuljani ugled i čast" tom sudu.

Koštunica je, u pisanoj izjavi, rekao da je Slijepčević pokazao potpunu pravnu neukost i neznanje kada je izjednačio Uredbu iz 2002. godine o administrativnoj liniji i Uredbu iz 2011. godine o prelazima između Srbije i Kosova koja je nastala na osnovu Briselskog sporazuma.

- Javnost može da se uveri da je Uredba iz 2002. godine ustavna i ničim ne dovodi u pitanje ustavnu činjenicu da je Kosovo sastavni deo Srbije, dok je Uredba iz 2011. protivustavna jer razbija Srbiju i razdvaja Kosovo - kaže Koštunica.

Koštunica kaže da je Slijepčević "teško kompromitovao" Ustavni sud i "ukaljao i izložio poruzi časno sudijsko zvanje i rad Ustavnog suda".

(Telegraf.rs / Tanjug)