NAJTOPLIJA VEST DANA: Doneta odluka, nećemo čekati 15. oktobar da počne grejanje

Zbog trenutne meteorološke situacije, radijatori će već danas poslepodne biti topli, saopštile su "Beogradske elektrane"

Grejna sezona u Srbiji trebalo bi da počne tek 15. oktobra, međutim, s obzirom na to da se građani koji imaju centralno grejanje smrzavaju i ujutru i uveče zbog niskih temperatura iako ga plaćaju tokom cele godine, radijatori će biti topli već danas, kako su saopštile "Beogradske elektrane ". 

RADIJATORI HLADNI SAMO DO PONEDELJKA: Više se nećemo smrzavati!

U Srbiji je danas izmereno 0 stepeni, pogledajte koliko treba da bude da bi grejna sezona počela ranije

Zbog trenutne meteorološke situacije, svi toplotni izvori "Beogradskih elektrana“ od danas, 6. oktobra 2016. godine, prešli su u režim toplih-funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, što za potrošače znači da će im, pored provere funkcionalnosti sistema, biti i isporučivana toplotna energija. Naime, i tokom toplih-funkcionalnih proba, biće proveravan rad toplana i kotlarnica, toplovodne mreže i toplotnih predajnih stanica, da bi sistem, koji je u većem delu mirovao pet meseci i na kojem su rađeni remontni radovi, bio što spremniji za grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra. Naglašavamo, prvi efekti toplih-funkcionalnih proba, kod većine potrošača, danas se mogu se očekivati u popodnevnim časovima - navodi se u saopštenju "Beogradskih elektrana".

U njemu se dodaje da će dispečerski centar – Služba za prijem reklamacija, do 15. oktobra, primati isključivo reklamacije potrošača koje se odnose na curenje vode iz instalacija, a ne i za negrejanje:

Beogradske elektrane danas počinju grejne probe

- Zbog toga korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno treba da obrate pažnju na ispravnost svojih instalacija u objektu i ukoliko primete curenje vode iz instalacija kvar treba da prijave Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija pozivom na broj telefona 011/20-93-100 ili 0800-111-201.

ODJAVA SA CENTRALNOG GREJANJA SAMO DO 1. OKTOBRA: Cena zavisi od grada do grada, od 0 do 13.000 dinara!

Ova vest definitvno je obradovaće sve korisnike centralnog grejanja koji ovu uslugu plaćaju tokom cele godine, a opet se smrzavaju dok ne počne grejna sezona.

Zbog takve politike, ne tako mali broj građana počeo je da se odjavljuje sa grejanja i prelazi na struju, pelat i drva. 

(Telegraf.rs)