U Beogradu slaba podrška protestima u BiH

- Krajnje je vreme da se ujedinimo u zajedničku borbu protiv zajedničkih neprijatelja i za rešavanje zajedničkih problema. Dole Evropska unija i njeni tajkunski režimi - poručili su učesnici protesta

Pedesetak mladih  ljudi okupilo se danas u Knez Mihailovoj ulici kako bi pružili podršku demonstrantima u Bosni i Hercegovini. U nekom trenutku pojavili se i "kontramitingaši" sa srpskim zastavama.

Građanima Federacije BiH, koji nekoliko posled njih dana protestuju protiv korupcije i niskog standarda, mladi su poručili da su problemi isti u svim državama na Balkanu i da je zato krajnje vreme da se svi ujedine protiv zajedničkih neprijatelja.

Brojne policijske snage nalazile su se u okolini Trga, a demonstrante je sve vreme okruživala policija u punoj opremi za razbijanje nereda.

- Krajnje je vreme da se ujedinimo u zajedničku borbu protiv zajedničkih neprijatelja i za rešavanje zajedničkih problema. Dole Evropska unija i njeni tajkunski režimi. Dole kapitalizam, privatizacija i gazde. Živela borba naroda Balkana - poručili su učesnici protesta.

Transparente podrške "Kapitalizam je u krizi, policijska represija ga neće spasiti""Danas Tuzla, sutra Beograd""Stop represiji""Nacionalisti u službi krupnog kapitala, pozdrav za antifašiste Tuzle""Hrabra Bosno, uz tebe smo", "U Bosni bunt, a u Beogradu se bleji u Mc-u", samo su neki koji su se mogli videti na protestu, piše Mondo.

Učesnici kontramitinga nosili su srpske zastave i u jednom trenutku skandiarali "Izdaja", "Srbija", "Republika Srpska", "Ratko Mladić" i "Radovan Karadžić".

Učesnici kontramitinge nisu želeli da daju izjavu, kao ni da kažu zašto su se okupili.

(Telegraf.rs)