Četvrti navijač Rada ubijen za 6 meseci: Ovo je Ognjen Ikač koji je pre dve noći likvidiran u Beogradu

Dvojica navijača ubijena su na istom mestu

Ognjen Ikač Kuki (30), navijač Rada, upucan je pre dve noći ispred kafića na Vidikovačkom vencu, nakon svađe sa još uvek nepoznatim napadačima. Ikač je sa tri metka u telu pokušao da pobegne sa lica mesta, ali nije stigao daleko. Policija ga je pronašla na stepenicama obližnjih zgrada i ubrzo nakon toga on je prevezen u Urgentni centar, gde je usled teških povreda preminuo.

Tri Radovca ubijena su za šest meseci, a smrt četvrtog u zatvoru dugo je bila pod velom misterije (FOTO)

Istovremeno, tada je ranjen i Marko T, koji je pobegao u okolnu zgradu, lupao na vrata stanarima i povredio devojku koja ga nije pustila da se sakrije u njenom stanju. Marko T. je uhapšen nakon toga.

Po nezvaničnim informacijama, Ikač je bio deo navijačke grupe koja bodri plavo-bele boje. Ovo je četvrto ubistvo navijača FK Rad u poslednjih pola godine, a smrt petog jedno vreme je bila pod znakom pitanja.

ALEKSANDAR SAVKOVIĆ (27)

Najpre je u pucnjavi ispred kluba "Nana" na Senjaku 17. decembra u ubijen Aleksandar Savković (27),  mladić koji je bio pripadnik navijačke grupe Junajted Fors i imao pozamašan kriminalni dosije u kome su, kako su preneli mediji, stajale i optužbe za ubistvo u pokušaju, drogu, oružje, nasilničko ponašanje, razbojništvo...

Pucnjavi je prethodila svađa više gostiju diskoteke, koja je eksalirala u razmenu vatre u kojoj je ubijen Savković, a teško ranjen Adija Iseinović (29).

Zbog zločina ispred "Nane" uhapšen je Nedeljko Grbović (46), koji je na saslušanju u policiji izjavio da ima prekide u pamćenju i da se ne seća ničega od trenutka kada je skočio na pištolj koji je držao ranjeni Isainović.

PETAR ARSIĆ PEKA (38)

Jednim hicem u glavu ubijen je 28. februara Petar Arsić Peka (38) u beogradskom naselju Vidikovac, ispred isotg kafića u kome je pre dva dana upucani Ikač i Marko T.

Prema priči svedoka, ubistvu je prehodio sukob dve navijačke grupe. Jedan od navijača pucao je u Arsića, koji je na mestu ostao mrtav. Za ubistvo je osumnjičen Strahinja Đ, a kao njegov saučesnik Ljubomir L. Obojica su pobegla sa lica mesta, ali je Ljubimir uhapšen dve nedelje kasnije.

Inače, Arsić je već bio poznat policiji kao višestruki izvršilac teških krađa i razbojništava, zbog čega je i dva puta osuđivan. Navodno, on je pripadao jednoj od frakcija navijačke grupe Rada, a između njih je u poslednje vreme bilo nekoliko sukoba.

OGNJEN ŽANIĆ (26)

Ispred ulaza u stambenu zgradu na Čukarici tri metka ispaljena su u Ognjena Žanića pre skoro mesec dana. On je u teškom stanju dovezen u Urgentni centar, gde je usled ozbiljnih povreda preminuo.

Iako je mladić bio jedan od "Radovaca", policija je odmah odbacila indikacije da je reč o navijačkom obračunu. Žanić je bio uzoran mladi čovek i nije utvrđeno da je imao bilo kakve veze sa svetom podzemlja.

ALEKSANDAR PAVLOVIĆ SALE (34)

Još jedna smrt u redovima Radovaca potresla je ovu navijačku družinu. Prošlog septembra u zatvorskoj ćeliji pronađeno je beživotno telo još jednog simpatizera banjičkog kluba, Aleksandra Pavlovića.

Nagađanja da je reč o nasilnoj smrti ili predroziranju preseklo je saopštenje iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije. Po zvaničnom izveštaju, Pavlović je umro prirodnom smrću.

On je  u Sremskoj Mitrovici služio kaznu od šest godina od 2014. kada je osuđen zbog neovlašćene proizvodnje i prodaje droge. Trebalo je da izađe oktobra 2019. godine.

VIDEO: Policijski uviđaj posle oružanog obračuna na Čukarici

IKAČ PRE SAMO TRI MESECA POKUŠAO DA UBIJE ČOVEKA

Kao i većina svojih kolega sa tribina, izuzev Žanića, Ikač je bio od ranije poznat policiji. U aprilu bio je osumnjičen da je zajedno sa Markom I. (22) i Petrom M. (23) pokušao da ubije jednog muškarca (39), takođe u Ulici vidikovački venac. Tri mladića su napali i pretukli svoju žrtvu, ali napadnuti je preživeo, prenosi Srpski telegraf.

Osim pokušaja ubistva, Ikačev dosije "krasili" su nasilničko ponašanje, posedovanje oružja, krađe i razbojništva, dilovanje droge i iznude, izazivanja opšte opasnosti.

(Telegraf.rs)