SLOBA JE ODBIO OVE USLOVE ZAPADA! Milošević je Klintonu rekao NE i Srbija je ušla u RAT protiv NATO PAKTA (VIDEO)

Mirovni plan za Kosovo bio je - raspoređivanje snaga NATO-a po čitavoj teritoriji Srbije, ne samo na KiM, kao i potpuno urušavanje suvereniteta Beograda nad južnom srpskom pokrajinom, što je za Slobodana Miloševića bilo previše

Višednevni pregovori zvaničnog Beograda i međunarodnih posrednika, na čelu sa Ričardom Holbrukom propali su. Predsednik SRJ Slobodan Milošević rekao je NE, a generalni sekretar NATO-a Havijer Solana dao je "zeleno svetlo" tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku za NAPAD NA JUGOSLAVIJU!

OVE REČI SLOBODANA MILOŠEVIĆA PAMTIĆE SVAKI SRBIN: Evo kako je Srbija UŠLA U RAT protiv NATO PAKTA! (VIDEO)

Na današnji dan, pre 17 godina propali su pregovori Beograda i "Zapada", a predsednik SRJ Slobodan Milošević odbio je, nakon višednevnih pregovora s međunarodnim posrednicima, uključujući i specijalnog izaslanika SAD Ričarda Holbruka mirovni plan za Kosovo.

Evo koje GNUSNE REČI Bila Klintona će svaki Srbin PAMTITI DOK JE ŽIV! (FOTO) (VIDEO)

Mirovni plan za Kosovo podrazumevao je raspoređivanje snaga NATO-a po čitavoj teritoriji Srbije, ne samo na KiM, kao i potpuno urušavanje suvereniteta Beograda nad južnom srpskom pokrajinom, što je za Slobodana Miloševića bilo previše.

NAJVEĆA TAJNA SRBIJE: Milošević NIJE HTEO da spreči BOMBARDOVANJE, već je rekao "NE" AMERIKANCIMA u Rambujeu! (FOTO)

Odbijanjem poslednjeg ponuđenog papira Milošević je "dao" povod da generalni sekretar NATO aktivira naredbu o otpočinjanju vazdušnih udara na SR Jugoslaviju, koji su počeli narednog dana.

Inače ova naredba bila je donešena još u Rambujeu i sve vreme "visila je nad glavom" zvaničnom Beogradu, samo je aktivirana 23. marta 1999. godine, a prve bombe na teritoriju SRJ pale su dan kasnije.

Podsetimo samo četiri dana ranije definitivno su propali mirovni pregovori u Rambujeu, a tadašnji predsednik SAD Bil Klinton poručio je Srbima da su “prekoračili prag”, čime su i zvanično otpočete pripreme za bombardovanje SRJ!

Ispovest VUKA DRAŠKOVIĆA koja će šokirati: Više ljudi ubijeno je u Sarajevu od srpskih bombi nego Srba od NATO raketa (FOTO)

– Nema više čekanja. Prag je prekoračen. Ugroženi su američki nacionalni interesi – rekao je Klinton nakon kraha pregovora u Rambujeu.

Odmah nakon tih reči diplomate zapadnih zemalja počele su da napuštaju Beograd, a međunarodni verifikatori Kosovo. To je bio jasan signal da sledi NATO intervencija i bombardovanje Jugoslavije.

(D. Z.)