Brnabić o optužbama da ona ili njen brat stoje iza otkupa duga "Goše": To je udar na mene i Vladu Srbije

Mislim da je ovo nedostatak političkog morala i političke odgovornost, kazala je srpska premijerka

Premijerka Srbije Ana Brnabić negirala je danas optužbe da ona ili njen brat stoje iza otkupa duga smederevske fabrike šinskih vozila "Goša". Ona je novinarima u Beogradu kazala da njen brat ima transparentan posao, da radi u multinacionalnoj kompaniji, kao i da je sve čime se bavi pod lupom te kompanije, svih klijenata i kreditora.

U SRBIJU ULOŽENO 8 MILIJARDI EVRA U PRETHODNIH 5 GODINA! Brnabić: Uspeli smo da smanjimo javni dug i preokrenemo situaciju

- Takve optužbe su udar na mene i Vladu Srbije, a ne na mog brata. Ali, on trpi kao i njegova porodica. Nemoćna sam i ne znam kako da se borim protiv toga. Strašno mi je i da demantujem takve stvari - rekla je premijerka Srbije.

Ana Brnabić je kazala da nije čak ni čula insinuaciju koja bi dokazala da su te optužbe istinite.

- Ne može biti lakše nego proveriti nekoga kao što je moj brat.... Mislim da je ovo nedostatak političkog morala i političke odgovornost - kazala je Ana Brnabić.

Navela je da je o svemu saznala dok je bila na službenom putu u Maroku, ističući da joj je bilo jako teško zbog svega.

- Čula se tada sa bratom, koji ima porodicu i dvoje maloletne dece, koja čitaju da je njihov otac kriminalac, da pored kuma Aleksandra Vučića stoji iza svih najmutnijih poslova u Srbiji - rekla je Ana Brnabić.

Apelovala je na političku i moralnu odgovornost i zamolila sve da se njena porodica više ne napada.

- Sledeći put za sve što imate da optužite optužite mene - dodala je ona.

VLADA ĆE DONETI ZAKON O POREKLU IMOVINE

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da Vlada Srbije radi na Zakonu o poreklu imovine, koji će biti donet u mandatu ove vlade.

- To je jako važan zakon i ova vlada mora da ga donese. Razgovarala sam sa ministrima o ovome i radimo na tom zakonu - rekla je Brnabić odgovrajući na pitanja novinara.

Kako je rekla, tačno je da se kasni sa tim zakonom, ali vlada mora da ga donese zbog njegovog značaja, što će biti i urađeno.

IZJAVA POPOVIĆA JASNA

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je izjava ministra za inovacije Nenada Popovića u vezi sa navodima KRIK-a da poseduje ofšor kompanije bila jasna te da poziva nadležne organe da reaguju ukoliko imaju zašto.

- Razgovarala sam sa ministrom Popovićem, njegova izjava je prilično jasna. Pozivam kao i u svim ostalim slučajevima nadležne organe da reaguju ukoliko imaju zašto da reaguju - rekla je premijerka.

Izjava Popovića je bila takva, kaze premijerka, da Popović nema offšor kompanije.

- Ukoliko je izjava tačna, onda ne vidim o kakvoj moralnoj odgovornosti pričamo - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li oseća kao predsednica vlade moralnu odgovornost i poručila da je potrebno da se vidi u narednom periodu šta je istina.

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)