VUČIĆ TVRDI: Srbija će imati više KILOMETARA AUTOPUTA od Hrvatske!

- U martu 2017. trebalo bi da Srbija prvi put po broju kilometara autoputa pretekne Hrvatsku, koja je velesila po pitanju broja autoputeva. To nije mala stvar za našu zemlju - istakao je premijer Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas brojne projekte u oblasti infrastrukture, i dodao da će Srbija krajem 2016, a najkasnije početkom 2017. godine imati više kilometara autoputa od susedne Hrvatske.

- U martu 2017. trebalo bi da Srbija prvi put po broju kilometara autoputa pretekne Hrvatsku, koja je velesila po pitanju broja autoputeva. To nije mala stvar za našu zemlju - istakao je Vučić na predstavljanju Knjige infrastrukturnih projekata Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je ponovio da će Koridori 10 i 11 biti završeni u 2017. godini i istakao da se pored toga radi i na modernizaciji pruge.

Premijer je rekao da je 2015. godina bila teška i spoljnopolitički i ekonomski, ali da je Srbija završava sa daleko nižim deficitom nego što je planirano, sa smanjenom stopom nezaposlenosti.

Kako je Vučić napomenuo Vlada Srbije je blizu donošenja odluke o privatizaciji Telekoma, ali da je cena još neodgovarajuća. Ta cena je veća nego ona koja je nuđena 2011, ali je i dalje niža od očekivane.

On je najavio razgovore o tome za sutra i to samo sa jednim kako je rekao, ozbiljnim ponuđačem.

- Odluka koju ćemo doneti biće u najboljem interesu građana Srbije - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    9. decembar 2015 | 14:11

    To je sjajna vest, iako je Hrvatska clan EU siguran sam da imamo pametnije i sposobnije ljude, od ljudi u vladi do izvodjaca radova, svaka cast premijeru, imate punu podrsku gradjana!

  • Mica

    9. decembar 2015 | 14:06

    To je velika stvar za razvoj turizma u Srbiji. Sve će se obavljati brže i lakše. Pohvalno.

  • mala

    9. decembar 2015 | 14:07

    Vucic se znati sta ce biti najbolje, u tom slucaju, ga potpuno podrzavam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA