O Deklaraciji za mesec dana

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da bi o Deklaraciji najpre trebalo da se izjasni skupštinski odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine, koji još nije konstituisan

Sednica pokrajinskog parlamenta na čijem dnevnom redu bi se mogao naći predlog Deklaracije o Vojvodini ni tehnički ne može biti sazvana pre polovine maja, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

O Deklaraciji, kako je kazao, najpre bi trebalo da se izjasni skupštinski odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine, koji još nije konstituisan.

- Skupština Vojvodine bi na prvoj narednoj sednici trebalo, pored 11 članova iz redova poslanika, da izabere još četiri "nestranačke ličnosti iz reda istaknutih naučnih i stručnih radnika - kazao je Pastor nakon jučerašnjih konsultacija sa šefovima svih šest poslaničkih grupa (DS, SVM, LSV, SNS, SPS i SRS) o tome kada bi Deklaracija o Vojvodini mogla da se nađe na dnevnom redu Parlamenta.

Istovremeno, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević juče je, četvrti dan zaredom, pozvao predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića na televizijski duel, što bi "doprinelo tome da splasnu tenzije u Vojvodini".

(Telegraf.rs / Blic)