Nenad našao poskoka na dečjem igralištu u Kosjeriću: "Umalo mi dete nije naletelo na zmiju"

Prizor zmije kako se izležava pored drveta, na travi, Nenad je odmah zabeležio kako bi upozorio svoje sugrađane

Foto: Nenad Todosijević

Kada je u nedelju Kosjerac Nenad Todosijević prolazio pored dečjeg igrališta u svom gradu, nije ni slutio da će ispred svojih nogu naletiti na ogromnog poskoka.

Prizor zmije kako se izležava pored drveta, na travi, odmah je zabeležio kako bi upozorio svoje sugrađane, a kako je za Telegraf.rs rekao, ranije nije imao slične susrete.

- Naleteo sam na poskoka kod dečjeg igrališta, u neposrednoj blizini olimpijskog bazena - navodi Nenad za naš portal i dodaje:

Foto: Nenad Todosijević

- Naravno da mi nije bio svejedno, posebno zbog deteta koje umalo nije direktno naletelo na zmiju - dodaje.

Podsećamo, otrovnica najprisutnija u Srbiji je poskok, a nekoliko slučajeva ujeda ljudi i životinja dogodilo se ovog meseca kako u zemlji tako i u regionu.

Ove zmije su dugačke od 60 do 70 centimetara, a mogu dostići dužinu i od jednog metra, mada su takvi primerci retki. U našoj zemlji prisutne su dve vrste podvrste poskoka i uglavnom naseljavaju topla i osunčana staništa.

Poskok je najčešće aktivan u toku dana, a u toplijim letnjim mesecima može biti aktivan i u sumrak, pa i u toku noći. Neretko se može popeti i na drveće do dva metra visine. U našoj zemlji ih najviše ima južno od Save i Dunava.

Ilustracija: Telegraf/Shutterstock
Video: Užičanin lovi 2 poskoka u isto vreme: Ovo su saveti zmijolovca

(Telegraf.rs)