Najtužnija umrlica u Srbiji: Na njoj i ime bebe koja nikada neće upoznati svoju majku

Ekipa Telegrafa
Vreme čitanja: oko 3 min.

Podsetimo, pacijentkinja D. L. (31) iz Vlasotinca preminula je dva dana posle porođaja, potvrđeno je Telegrafu

Foto: Facebook

Sahrana porodilje D.L. (31) iz Vlasotinca, koja je juče preminula u UKC Niš, biće sutra, objavio je njen suprug na društvenim mrežama. Ona je u Niš prebačena u veoma teškom stanju, nakon što je u Leskovcu porođena carskim rezom. Od nje se na društvenim mrežama opraštaju porodica i prijatelji, koji su i dalje u neverici zbog ove velike tragedije.

Među ožalošćenima na umrlici se nalazi i ime njenog tek rođenog sina, koji nikada neće upoznati svoju majku.

"Anđele svakog dana dok čuvam našeg Akija pričaću mu o tebi kako treba da bude dobar kako si ti bila dobra, srećo moja, nisi ovo zaslužila", oglasio se muž mlade porodilje potresnom porukom.

Foto: Facebook

Podsetimo, pacijentkinja D. L. (31) iz Vlasotinca preminula je dva dana posle porođaja, potvrđeno je Telegrafu.

Kako za naš portal navode u KCS Niš, ona je iz Opšte bolnice Leskovac primljena 28. februara u 15.34 na Kliniku za ginekologiju Niš nakon prethodno urađenog carskog reza u Opštoj bolnici u Leskovcu, a zbog sumnje na krvarenje u trbuhu.

"Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i UZ pregleda pacijentkinja se prebacuje u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat. Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je u jutarnjim satima u 6.50h preminula".

Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu izrazio je veliko žaljenje zbog smrti mlade žene.

- Mi lekari smo uopšte osetljivi na trudnice i porodilje ali me je ovaj događaj potresao još više jer se radi o ćerki mog dobrog prijatelja koji je medicinski tehničar i radi u Vlasotincu. Radili smo zajedno u tamošnjem Domu zdravlja, devojku znam od detinjstva. Kako sam saznao od svojih saradnika, trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje, dobila je krv i krvne derivate ali joj nije bilo bolje, krvna slika joj je i dalje padala. Odlučili smo da je uputimo u Niš gde je nažalost preminula. Kako sam čuo od niških lekara radi se o tzv. TIK - u, opštem krvarenju za koje se ne zna iz kojeg razlog nastupa - kazao je Dimitrijević.

Da 31-godišnja žena iz Vlasotinca do porođaja nije imala zdravstvenih tegoba i da se posle porođaja osećala dobro, navode članovi njene porodice koji sumnjaju da su komplikacije usled kojih je preminula nastale zbog nemara i nebrige. Očekuju nalaze iz Opšte bolnice Leskovac i poručuju će neko morati da odgovara za njenu preranu smrt, pišu juznevesti.rs.

Članovi porodice 31-godišnje devojke navode da ništa nije moglo da ukaže na zdravstvene probleme kada je primljena u leskovačku Bolnicu pre dva dana kada je porođaj počeo.

Otpusnu listu iz niškog Kliničkog centra su dobili, sada očekuju da dobiju i sve nalaze iz leskovačke Bolnice i napominju da sumnjaju da je greška napravljena prilikom porođaja zbog kojih je izgubljen jedan mlad život.

Osnovi njihove sumnje su to što je bila zdrava, porođaj je prošao uspešno, a napominju da ne mogu da dozvole da prođe sve na tome da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo.

Iz niškog Kliničkog centra ranije su saopštili da je devojka iz Vlasotinca u teškom stanju primnjena i da je usled komplikacija i krvenja preminula u jutarnjim satima.

(Telegraf.rs)