AMERIKANCE JE UPLAŠIO OVAJ NATPIS: Od novogodišnjih ukrasa napravili slova ISIS, ali nije ono što mislite (FOTO)

Susedi su se pobunili kada su videli da je od lampica na jednoj kući napisano ISIS

Porodica iz američke savezne države Mejn, okitila je svoju kuću kako kažu "potpuno patriotski", ali njihovi susedi se s njima se ne slažu i smatraju da je to što su učinili potpuno neukusno.

"PROSLAVA BOŽIĆA JE ŠARADA, JER JE CEO SVET U RATU": Papa Franja iznenadio izjavom

Naime, na balkonsku ogradu kuće u Limeriku instalirali su Deda Mraza koji "piški" na velika slova načinjena od lampica od kojih je napisano ISIS.

Uznemireni susedi kontroverzni "božićni ukras" prijavili su u petak policiji. Naime, nisu videli kontekst već samo velikima slovima ispisano ISIS, pa su mislili kako se radi o nekom simpatizeru Islamske države, piše Njujork Dejli Njuz.

Policajci su pokucali na vrata i popričali s vlasnikom kuće, a on je pristao razmestiti lampice kako bi protivislamska poruka bila malo jasnija.

- Nije prekršen ni jedan zakon i nismo mu mogli reći da skine lampice. Vlasnik veruje kako je natpis proamerički. Ne sviđa mu se to što se događa u svetu pa je na ovaj način želieo da se izrazi. Koristio je bele lampice umesto žutih, pa se nije moglo dobro razaznati što to tačno Deda Mraz radi - kazao je šerif Vilijam King Junior.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)