Srbin otvorio restoran u Barseloni i nazvao ga ESKOBAR: Zbog "narko prizora i jela" odjednom su počeli da mu prete (FOTO)

Markov odgovor je glasio da nije hteo nikoga da provocira

Srbin koji već 20 godina živi u Barseloni Marko Milenković, dobio je pretnje zbog odluke da restoran brze hrane nazove po čuvenom kolumbijskom narko-bosu i ubici Pablu Eskobaru. Građane Kolumbije koji žive u Španiji ovaj potez asocirao je na krvavu prošlost njihove domovine, pa su na društvenim mrežama pokrenuli akciju protiv njega.

Bojan (32) je vrhunski kuvar i radi 365 dana godišnje: Za "novaka" je rasturio Novosađanima nepca, oko njega se otimaju stranci, a on NE ŽELI IZ SRBIJE

Srpski ugostitelj koji se više puta oprobao u ugostiteljstvu, s druge strane tvrdi da mu je inspiracija, da lokal bude u znaku jednog od najvećih kriminalaca 20. veka, bila serija "Narkos" koja se bavi Eskobarovim likom i delom.

- Imao sam ideju da otvorim restoran po uzoru na neki holivudski film ili seriju. Izbor je na kraju ipak pao na sjajnu produkciju serije "Narkos" - objasnio je Marko za španske medije.

Mediji su uz članak o Milenkoviću objavili i fotografije restorana dekorisanog slikama Eskobarovih saradnika i izrekama kriminalca iz doba u kojem je kolumbijski narko-bos vodio poslove.

Upravo je taj dekor razbesneo špansku kolumbijsku zajednicu, a posebno činjenica da je Srbin jela u svom restoranu nazvao po saradnicima narko-bosa.

Tako je Marija Izabel Kaihao burno negodovala kada je ugledala natpise u lokalu koji slave Eskobara, pa je na Fejsbuku etikirala Milenković restoran i pozvala ljude da reaguju.

- Ne smemo da ćutimo pred ovakvim pojavama - istakla je ona, što je dalje internetom proširila i Klaudija Sterling.

Markov odgovor je glasio da nije hteo nikoga da provocira.

- Samo sam hteo da restoran tematizujem po liku Pabla Eskobara - rekao je on i dodao da restoran ne prodaje narkotike, već da su samo nazivi jela inspirisani likovima iz medeljinskog kartela.

POLITIKA I KOKAIN MU DOŠLI GLAVE

Pablo Eskobar ostao je upamćen kao najmoćniji kriminalac u istoriji. Tokom vladavine u njegove ruke je dolazila velika količina kokaina, a 1989. godine nalazio se na sedmom mestu Forbsove liste najbogatijih ljudi.

Njegov pad počinje 1991. godine kad se nagodio s vlastima da sedam godina provede u zatvoru koji će sam izgraditi. Ubijen je 1993. godine u 44. godini u raciji policije dok se nalazio u bekstvu.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)