U Alkatrazu otvoren koktel bar: Čuvari vas strpaju u ćeliju i daju vam da pijete samo alkohol koji ste sami uneli (FOTO) (VIDEO)

Odmah na ulasku vam navuku naradžasta odela. Dobrodošli u "Alkotraz"

Ispijanje koktela u limenoj šolji koje "robijašima" služe zatvorski čuvari postalo je hit u Londonu u novootvorenom tematskom baru "Alkotraz".

Kada ovde ušetaju, gosti navlače narandžasta odela, kao u čuvenoj američkoj kaznenoj ustanovi "Alkatraz". Oni takođe moraju da na ulasku "prošvercuju" svoj sopstveni alkohol koji onda preuzmu miksolozi i naprave unikatni i ukusni koktel samo za njih. Poslužen, naravno, u limenoj zatvorskoj šolji.

Jedan evropski grad pobedio je Beograd: Novogodišnja rasveta upaljena, iako do dočeka ima više od dva meseca (FOTO)

- Uvek sam bio osetljiv na temu zatvora i nikako nisam želeo da romantizujem zatočeništvo ili da na bilo koji način ismejem zatvorski sistem - objasnio je Sem Širman, osnivač "Alkotraz" bara.

Njegov bar podeljen je na prave ćelije, sa metalnim krevetima i rešetkama, ižvrljanim zidovima i telefonima koje deli staklena pregrada.

- Želeo sam da napravim nešto kao pozorišnu scenu u kojoj će oživeti elementi svima nama dobro poznati iz TV serija, romana i Holivusksih filmova. Svi ovi  predmeti uzeti su sa pravog Alkatraz ostrva - dodao je on.

Pravi šou se ovde priređuje svake nedelje. Osim koktela gosti dobijaju i iskustvo učešća u predstavi, jer osim miksologa i kelnera tu si i previ glumci u ulogama čuvara, načelnika popravne ustanove, advokata, zatvorenika...

Kako se ne plaća piće, jer donosite sopstveni alkohol, da bi ušli u "Alkotraz" potrebno je da kupite ulaznicu koja košta 30 funti po osobi, što je oko 4.000 dinara.

(Telegraf.rs)