Ulica u kojoj vozovi prolaze nekoliko centimetara od kuća, a turisti rizikuju živote zbog selfija

Voz prolazi dva puta, a u to vreme sve se sklanja sa pruge

Foto: Profimedia

Železnička ulica u Hanoju je jedno od najfotografisanijih mesta u glavnom gradu Vijetnama. Ova popularna instagramska lokacija privlači veliki broj turista koji se žele slikati u toj uskoj ulici i po mogućnosti uhvatiti trenutak kada voz prolazi po šinama.

Reč je o zaista posebnom prizoru. Stanovništvo Hanoja koje živi između Le Duaha i ulice Kham Thin u starom delu gradu naviknuto je na skučeni prostor. Ne čudi stoga što u slobodno vreme postavljaju stolice i stolove preko pruge, niti što se deca igraju na prugama.

Foto: Google Maps

Ali sve prepreke brzo se sklanjuju u 15.30 te u 19.30 sati kada voz prolazi ovim mestom. I dok su lokalci navikli na brzo izmicanje usled prolaska voza dva puta dnevno, turisti u tome nisu najveštiji. U želji da snime dobru fotografiju za Instagram često poziraju na samoj pruzi ispred voza što je veoma opasno.

Lokalne vlasti su nedavno postavile prepreke te zabranile turistima odlazak u železničku ulicu kao i snimanje bilo kakvog foto ili video sadržaja. Iako je ova zabrana uvedena zbog sigurnosnih razloga razočarala je brojne posetioce, ali i lokalne preduzetnike koji zarađuju zahvaljujući popularnosti tog opasnog mesta.

(Telegraf.rs/Punkufer.hr)