ZBOGOM, NAPORNI TRENINZI: U vinu je spas!

Ako biste da budete u formi, ali vas baš mrzi da krenete na treninge, ima leka. Verovali ili ne, čaša vina ima isto dejstvo na telo kao sat vremena intenzivnog vežbanja

Ovo su odlične vesti za sve lenštine, koji vole da uživaju u dobrom vinu! Naučnici sa Alberta univerziteta u Kanadi otkrili su da rezveratrol, sastojak koji se nalazi u crnom vinu, ima slično dejstvo na naš organizam kao vežbanje.

Da li alkoholna pića stvarno mogu da budu lek?

Ovo je najbolji način da poboljšate jeftino vino! (VIDEO)

Autor projekta i vođa istraživačkog tima, Džejson Dik, tvrdi kako čaša crnog vina poboljšava naše fizičke sposobnosti, a na rad srca i snagu mišića ima isti efekat kao sat vremena u teretani.

- Smatram da rezveratrol može mnogo da pomogne ljudima koji žele da budu fit, ali fizički su iz određenih razloga u nemogućnosti da vežbaju. Ovaj sastojak vina mogu da koriste i oni koji žele da poboljšaju rezultate treninga - pojašnjava Dik.

Dakle, osim što je crno vino odlično u borbi protiv demencije i tumora, sada je dokazano da pozitivno utiče i na srce, ali i formu. Naravno, pod uslovom da se ne preteruje!

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

(Telegraf.rs / PopDust)