Ne preterujte sa sapunom, jer može ozbiljno da vam naškodi!

Iako ima mnogo istine u izreci “čistoća je pola zdravlja”, ne treba ni preterivati. Pogotovo ne sa kozmetičkim sredstvima za pranje kože

Održavati ličnu higijenu veoma je važno za naše zdravlje. Ovo posebno važi kad je u pitanju pranje ruku i najintimnijih delova tela. Ali, umesto agresivnih antibakterijskih sapunaza kupanje i tuširanje, bolje bi bilo da koristite neki blaži sapun na bazi prirodnih sastojaka ili običnu vodu.

OTKRIVENA VELIKA ISTINA O ANTIBAKTERIJSKOM SAPUNU: Sve je to jedna velika šarena laža, a evo i dokaza!

Šta mislite, da li je pametnije da se TUŠIRATE ujutru ili uveče?

Stvar je u tome što preteranom upotrebom kozmetičkih sredstava mi sa svog tela skidamo ne samo potencijalno štetne bakterije, već i one dobre, koje su neophodne za održanje prirodnog balansa naše kože, ali i celokupnog imuniteta.

- Kad se svakog dana detaljno izribamo sapunom, mi s kože ljuštimo mnogobrojne dobre bakterije, koje imaju ulogu da nas zaštite od pojave akni oli ekcema i da čuvaju naš imuni sistem. Najbolje bi bilo sapune sa antibakterijskim delovanjem koristiti jednom do dvaput nedeljno ili kad se baš isprljamo, a ostalih dana samo se istuširati čistom vodom – objašnjava doktorka Robin Čatkan i dodaje:

- Ne izaziva malo prljavštine bolesti, već preterana čistoća. Svakodnevno treba sapunom prati ruke, pazuhe i prepone, a za ostatak tela je dobra i obična voda – kaže ona.

(Telegraf.rs / Mirror)