U Bor po najjeftinije silikonske grudi

U Srbiji postoji četrdesetak registrovanih hirurga koji se bave plastičnom hirurgijom, a svega nešto više od deset njih steklo je sertifikat koji im omogućava da vrše operacije uvećanja grudi. S obzirom na to da je sve više žena spremno da estetskim korekcijama istakne svoju lepotu, Telegraf.rs se za vas raspitao kakvo je stanje na domaćem tržištu

Prema mnogobrojnim ličnim ispovestima, ali i pričama sa Internet mreža, prva prepreka na putu s kojom se suočavaju mnoge dame koje  žele da imaju bujnije grudi jeste to što teško se teško dolazi do informacija u vezi sa cenama i kvalitetom usluge u pojedinim privatnim klinikama plastične, rekonstruktivne i  estetske hirurgije.

Da problem bude veći, neki od ženskih portala izdržavaju se od sponzorstava, pa često postoji striktna zabrana da se govori o imenima hirurga i klinika. Ali, žene ne bi bile žene kad se ne bi snašle i ipak uspele da saznaju sve što im je potrebno. Međutim, kako se priče o estetskoj hirurgiji uglavnom svode na rekla-kazala, Telegraf.rs je za vas uradio malo istraživanje.

Izaberite grudi u više od 400 oblika i veličina

Ukupna cena uvećanja dojki kreće se od 1700 do 5000 evra, s tim što je u ovu cifru uračunata i vrednost samih proteza. Na tržištu postoji više brendova implantata, čija cena varira od 500 do 1000 evra, a klijentkinje pred sobom imaju izbor od preko 400 oblika i veličina. Iako se grudi u svetu rade od različitih materijala, kod nas su i dalje najpopularnije one koje u svom sastavu imaju silikon.

Sama operacija košta od 1000 do 4500 evra, a konačan iznos zavisi od hirurga do hirurga i toga da li se posebno tarifira učešće anesteziologa, asistenta, i drugog pomoćnog osoblja.

Vera Rakić