Istina o tome koliko žene često peru zube će vas zgroziti!

Koliko puta dnevno vi perete zube? Šta mislite da li je to dovoljno?

Higijena usta je najvažniji oblik održavanja zdravlja, jer usna duplja sadrži najviše bakterija. Međutim, mladi se ne obaziru preterano na to, te istovremeno zapostavljaju i zdavlje zuba.

Pljuckate krv dok perete zube? Znajte da to nije nimalo naivno!

Ne bacajte pare na SKUPE paste za zube! Jeftine su iste!

Najnovija studija koja je sprovedena u Australiji, pokazala je da mladi imaju katastrofalnu dentalnu higijenu. A ispostavilo se i da je situacija širom sveta približno loša.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku nešto većem od 1.000 žena, a utvrđeno je da 48 odsto osoba između 24. i 35. godine peru zube jednom dnevno, što definitivno nije dovoljno.

Ovakva situacija je zabrinjavajuća, jer se u ustima nalazi ogroman broj bakterija, koje mogu postati patogene ukoliko se namnože.

Ne samo da se tako kvare zubi, već može da dođe i do ozbiljnijih oboljenja, koja se ne zadržavaju samo na nivou usne duplje.

Kvalitetna oralna higijena može da spreči rani gubitak zuba, ozbiljne upale grla i krajnika, ali i širenje infekcije na pluća i dalje.

Samo 8 odsto žena je dobilo odličnu ocenu za higijenu zuba i usta.

Zato, pozivamo vas da budete jedni od retkih i da zube, kao i usta, perete temeljno minimum tri puta dnevno, a po mogućstvu i više.

Samo vi ne perite zube! Evo šta će da vas snađe!

Pogledajte zašto ljudi imaju strah od zubara.

(Telegraf.rs)