NAJVEĆA TAJNA KUVARA: Čime se ZAISTA PREMAZUJU pite, a čime kiflice - za SAVRŠENU BOJU i hrskavost?

Klasičan premaz za sve vrste pečenih slatkih i slanih testa gotovo uvek se sastoji od jaja i malo soli, ali u zavisnosti od toga da li koristite belance i žumance - krajnji efekat može biti prilično različit

Ako kojim slučajem želite da dodatno začinite koricu svojih pita, hleba ili kiflica onda definitivno morate da znate ove trikove.

Ovo je NAJZDRAVIJI HLEB na svetu - evo kako da ga napravite (RECEPT)

Pomešao je brašno i sladoled, a kada vidite šta je izašlo iz rerne - pravićete to stalno (VIDEO)

Kada koristite mešavinu jaja i mleka dobićete bogatu, zlatnu i sjajnu koricu, a u slučaju da mleko zamenite pavlakom, dobićete savršen premaz za pite od lisnatog testa.

Premaz od celog jajeta daje zlatnu boju dok premazivanje samo žumancetom daje intenzivnu žuto zlatnu boju.

U slučaju da koristite samo žumance, premažite ga po površini testa u tankom sloju jer će tako vaša poslastica imati znatno bogatiji izgled, piše sajt Cooksinfo.

Premazivanje belancetom rezultiraće sjajnom, ali nešto bleđom površinom testa.

Belance je takođe odlično rešenje ako planirate da kolač posipate šećerom jer će korica biti hrskavija.

Ako pri ruci nemate jaja, možete da koristite i pavlaku ako želite hrskavu koricu ili maslinovo ulje za zlatno-braon boju na vašim kolačima.

(Telegraf.rs)