Kada jedete jagode - u organizam unosite i jednu veoma OPASNU stvar, a toga niste ni svesni

Čini se da pozitivni efekti jagoda nisu dovoljno jaki da bi se suprotstavili onim negativnim - a za sve su krivi ljudi

Foto: pixabay.com

Iako su jagode bogate mineralima i vitaminima, zahvaljujući sve većoj želji ljudi za ovim voćem, zajedno sa brojnim pozitivnim stvarima u telo unosimo i veoma opasne.

Sve vreme POGREŠNO jedete JAGODE - i zbog toga one UNIŠTAVAJU jedan deo vašeg tela

Ove namirnice možete da jedete do mile volje - a nikada se nećete UGOJITI

Kako bi ispunili sve veću potražnju za ovim voćem, mnogi uzgajivači jagoda pribegavaju brojnim pesticidima kako bi ubrzali njihov rast.

Zapravo, jagode su najtoksičnija namirnica u supermarketima, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja.

Istraživači su otkrili da je 70 odsto testiranih jagoda imalo tragove pesticide.

Ovo je znatno veći broj od bilo kog drugog voća ili povrća, i zbog toga su se one našle na prvom mestu liste "najprljavijih" namirnica.

Efekti pesticida na ljudski organizam čak ni danas nisu dovoljno istraženi, ali pojedina istraživanja povezala su ove hemikalije sa rakom, gojaznošću, Parkinsonovom bolešću, dijabetesom i neplodnošću.

Na ovoj neslavnoj listi, pored jagoda, nalaze se i spanać, nektarine, jabuke i breskve kao posebno "bogate" pesticidima.

Sa druge strane, najmanje pesticida ima sladak kukuruz, avokado, ananas, kupus i luk.

(Telegraf.rs)