Imate alergiju? Ova LETNJA hrana će je pogoršati 10 puta!

Postoje namirnice koje mogu da ublaže simptome alergija, dok neke pojačavaju njeno dejstvo

Ukoliko imate problem sa prolećnom alergijom verovatno znate da postoje namirnice koje mogu da pomognu, ali i odmognu kada je ova neprijatno stanje u pitanju.

 Evo koje stvari treba već sad da počnete da pijete da biste sprečili jaku alergiju

ČAJ PROTIV AMBROZIJE: Rešite se alergije na prirodan način! I to biljkama koje imate u bašti (RECEPT)

KIJATE, SLINITE, KAŠLJETE? Ovo je ZLOTVOR koji vas sprečava da uživate u ostatku leta! (VIDEO)

Polen nekada nije jedini krivac za alergijske reakcije. To može da bude i hrana, pokazalo je istraživanje iz 2010. godine sprovedeno na 2.000 ispitanika.

Marlen Hočstraser iz Independent Allergy Nurse RN izjavila je da proteini u hrani mogu da izazovu sličnu reakciju kao polen.  Zato se preporučuje izbegavanje mlečnih proizvoda, mesa, paradjza, pšenice, pšeničnih proizvoda i dinje.

Takođe se preporučuje se da se smanji unos alkohola - piva, vina i pića, koje u sebi sadrži histamin, hemikalije koja stvara reakciju. Ovu supstancu mogu da oslobode i pojedini slatkiši.

Simptome mogu da smanje namirnice, koje ublažavaju infekcije - šumsko voće, crveno grožđe, korenasto povrće, avokado i riba, posebno losos.  Deca koja vrlo rano počnu da jedu ribu posle su manje podložna alergijama. Povećanim unosom ribe izjednačava se odnos omega-3 masnih kiselina i omega-6 masnih kiselina u telu, pa se alergijski simptomi lakše podnose.

Prema nezvaničnim procenama, u Srbiji oko 400.000 osoba boluje od alergijskog rinitisa, a svaki peti stanovnik pati od alergije na ambroziju.

Broj onih koji muku muče sa kijavicom, curenjem nosa, peckanjem, suzenjem i svrabom očiju i drugim uobičajenim simptomima neprestano raste.

(Telegraf.rs)