Kako da ubijete zadah belog luka?

Iako se beli luk smatra jednom od najzdravijih namirnica na svetu, koja ujedno objedinjuje antibakterijska, antivirusna i antiokisdantska dejstva, mnogi ga izbegavaju zbog neprijatnog traga koji se oseća iz usta

Iako se beli luk smatra jednom od najzdravijih namirnica, neretko ga ljudi izbegavaju zbog neprijatnog mirisa koji se, nakon njegovog konzumiranja, širi iz usta. Kako biste izbegli neprijatne situacije koje uzrokuje loš zadah, nakon što pojedete beli luk, obavezno "isperite" usta pomoću sledećih namirnica.

Peršun

Ovaj zeleni začin sadrži hlorofil koji je odličan u neutralisanju neprijatnog zadaha. Žvakanje peršuna povratiće vaš prirodni dah u ustima, a pogodan je, takođe, jer je dostupan i u restoranima koji ga često koriste za ukrašavanje raznih jela. Ukoliko pri ruci nemate par listića peršuna, možete ga zameniti i začinima poput nane, anisa ili kardamona.

Nakon svakog jela, čak i nakon konzumacije ove tri namirnice, treba oprati zube, očistiti ih koncem i isprati usnu šupljinu posebnom vodicom za usta. Nakon svega ovoga možete biti sigurni da je neprijatan zadah iz usta u potpunosti uklonjen i da su od belog luka ostala samo pozitivna svojstva.

( Tamara Milić / haber.ba )