VOLFGANG JOP: Mišel Obama ne ume da se oblači (FOTO)

Čuveni nemački dizajner iskritikovao je modne izbore prve dame SAD Mišel Obame

Nemački modni dizajner Volfgang Jop smatra da je prva dama Amerike Mišel Obama, kada je sinoć sleteta u Nemačku, bila neadekvatno obučena. S obzirom na to da je on, pored Karla Lagerfelda i Žil Sander, najuspešniji Nemac u svetskoj modnoj industriji, njegovo mišljenje ima veliku težinu.

Za ovog kreatora, rođenog u Potsdamu, prva dama Amerike je obučena u crne pantalone i tuniku sa V-izrezom izgledala isuviše jednostavno obučena. Jop smatra da su haljine Mišel Obame previše uske i savetuje joj egzotičniji i flekisbilniji stil.

- Ako je žena stamene konstitucije, trebalo bi onda da nosi fleksibilnije materijale - kaže Jop.

Međutim, fanovi prve dame smatraju da supruga američkog predsednika ima dovoljno stila da ne mora da se pridržava uobičajenih pravila o reprezentativnom oblačenju.

Mišel Obama, koja u Berlinu ima odvojeni program od svog muža, danas je u crno-belom topu bez rukava i crnim pantalonama obišla Memorijalni centar ubijenim Jevrejima za vreme fašizma, a mediji komentarišu da je ta crno-bela kombinacija svojevrsna poruka samouverenosti i da je dan dovoljno dug za presvlačenja.

(Tanjug)