10 stvari bez kojih ne treba da krećete na put

Pakovanje pred put zna nekada da zada jake glavobolje, naročito ženskom svetu. I upravo pod tim pritiskom većina ljudi, umesto da ponesu sve, zaborave ono najvažnije. Međutim, postoje neke stvari ne smete nipošto smetnuti s uma jer umnogome olakšavaju putovanje

Pakovanje pred put je prava agonija za većinu nas. Većanje šta spakovati, a šta ne, šta će trebati, a šta neće, uglavnom rezultira sa tri prepuna kofera u kojima se nikada ne nađe ono najvažnije. Pod pritiskom, ljudi na kraju uvek spakuju više nego što im treba, a najbitnije stvari zaborave. Ali kako bi vam putovanje lakše palo, evo šta nikako ne smete da izostavite iz svog prtljaga.

Jastuk za putovanja

U suštini, to ne mora biti onaj popularni ovalni model na naduvavanje koji ćete nakačiti oko svog vrata. Ukoliko idete na dug put, želećete da odmorite svoj vrat bez obzira na to da li vam se spava ili ne. Iako su pomenuti modeli najpraktičniiji za pakovanje i odmaranje u putu, taj jastuk nećete moći da koristite ni za šta drugo. Zato, ukoliko kod kuće spavate na određenim tipovima jastuka kakvi se obično ne nalaze u hotelima, predlažemo vam da u posebnoj vrećici ponesete svoje omiljeno jastuče ne bi li bili sigurni da ćete na odmoru svako veče imati prijatan san.

Ravne sandale

Ma šta nosili na putovanje, ravne letnje sandale prosto morate da posedujete. Ukoliko idete na more tamo gde su plaže kamenite, a niste baš preterano spretni, preporučujemo vam da kupite i jedne gumene sandale za plažu. Ove sandale bi trebalo da vam budu potpuno knap da vam se ne izuvale u vodi.

( T.M. /uelementu.com )