Sve što bi trebalo da znate o parfemima

Svet parfema veoma je kompleksan i mnogim damama se dešava da, dok su u potrazi za suptilnom mirisnom notom koja u sebi nosi nagoveštaj misteriozne ženstvenosti, završe smrduckajći poput dunje sa ormara, ili što je još gore, vašarske ruže

Baš kao što modni promašaj predstavlja nositi neurednu ili iscepanu garderobu, i oblak loše odabrane mirisne note može vas dovesti u situaciju da ljudi vremenom počnu da zaziru od vas.

Osnovno pravilo pri izboru parfema jeste da ne nasedate na priču kojom vas oglašivači ubeđuju da ćete ako na sebe stavite baš njihovu egzotičnu esenciju izgledati glamurozno poput Nikol Kidman ili Odri Tatu. Istini za volju, sami vrlo dobro znate da, ma koji parfem da koristite, nema šanse da ćete ikada izgledati toliko dobro kao neka od tih super-zvezda.

Kako ih čuvati?

Nema poente da imate čitavu kolekciju svih tih divnih parfema, ako na njih ne pazite kako bi trebalo. Većina mirisa ima rok trajanja od oko tri godine od datuma proizvodnje. Da se neki od njih pokvario, znaćete po tome što je postao gušći, nešto tamniji i ima jači i oštriji miris nego pre. Na sobnoj temperaturi, parfemi se čuvaju na suvom i tamnom mestu. Toaletni stočići, police u kupatilu ili prozoru ne dolaze u obzir. Najbolje je da ih držite u originalnoj kutiji, negde u ormaru. Ukoliko vaš parfem nije u spreju, budite sigurni da je poklopac čvrsto na mestu, jer njegove note mogu ispariti pod dejstvom vazduha.