LA ZNOJAŽ: Što se više znojite, parfem na vama sve lepše miriše!

Ne, izgleda da stvarno nije u pitanju prvoaprilska šala. Naučnici su zaista na putu da stvore mirisnu notu koja se aktivira vašim sopstvenim znojem.

  • 0

Zamislite situaciju da je leto. Napolju je pretoplo, preko 40 stepeni, u gradskom prevozu 50. Oko vas svi počinju da smrduckaju sve više i više, a ni vi niste imuni, pa vas svako malo oblije znoj. Međutim, umesto neprijatnog vonja, vaš pazuh miriše na ljubičice!

Pijte ovaj napitak svakog jutra i nikad nećete smrdeti na znoj, niti ćete imati loš zadah!

Stručnjaci s “Queen's University Ionic Liquid Laboratories” u Belfastu napravili su parfem koji pojačava svoj miris, što je vama više vrućina, odnosno što se više znojite.

Zapravo, oni su našli načina kako da razbiju “smrdljive” molekule znoja, odnosno produkte bakterija koje se hrane njime, i pomoću kombinacije jona pretvore ih u prijatan slatkasti miris.

Koliko često menjate svoj dezodorans?

Sve u svemu, uskoro možemo da očekujemo dezodoranse i parfeme koji će nam olakšati život. Samo se nadamo da će biti dovoljno pristupačni, da će moći sebi da ih priušte čak i oni koje baš nikad ne kupaju.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA