Saznajte u kom znaku vam se nalazi Venera: Šta planeta ljubavi predstavlja u vašem horoskopu?

U astrologiji, Venera je planeta ljubavi i izražavanja koja predstavlja vaše lične vrednosti i ono što najstrasnije volite

Foto: Pixabay.com

Venera je vladajuća planeta Bika i Vage, što znači da su oba ova horoskopska znaka senzualna i teže ljubavi.

Vaš znak Venere je mesto na kom se planeta ljubavi nalazila u vreme vašeg rođenja. Slično kao za određivanje znaka u kome su Sunce i Mesec, da biste pronašli svoj znak Venere, koristite kalkulator natalne karte. Korisno je znati ne samo datum rođenja, već i tačno vreme rođenja.

Venera utiče na vašu ličnost, posebno na vaše želje, vašu sposobnost povezivanja i odnosa sa drugima i vašu sposobnost davanja i primanja ljubavi i naklonosti. Takođe, znak u kom se nalazi Venera može dati uvid u vaše osnovne vrednosti, ukus, osećaj za estetiku i ono što vas privlači.

Planeta Venera ima značajan uticaj - ona vlada vašim stilom, načinom na koji se predstavljate svetu i koliko ste dobri u privlačenju onoga što želite.

Venera u Ovnu

Nezavisni ste, takmičarski nastrojeni i imate impulsivan pristup životu. Skloni ste borbama kada vam je dosadno, samo da biste uneli malo akcije i uzbuđenja u život. Niko vas ne može smatrati inertnim; zabavni ste i uvek na život gledate s vedrije strane.

Međutim, s obzirom na to da imate tendenciju da ne razmislite pre nego što nešto kažete, drugi vas doživljavaju kao nesmotrene, samožive i nestrpljive. Kad je ljubav u pitanju, nemate problem da preuzmete inicijativu i napravite prvi korak. Verujete u to da ćete dobiti koga god i šta god poželite.

Venera u Biku

Fokusirani ste na senzualnu stranu života, uživate u dobroj hrani, umetnosti i vođenju ljubavi. Izuzetno vam je bitna fizička lepota. Uživate u negovanju sebe i onih koje volite. Umete da budete ekstravagantni.

Volite da uživate u komforu. Ne prijaju vam poslovi koji zahtevaju da isprljate ruke; mnogo više biste voleli da neko drugi radi prljav posao, a da vi ubirate plodove. U tome često i uspevate, jer osvajate bliske ljude toplinom i šarmom, i nije vam teško da ih navedete da rade umesto vas.

Foto: Pixabay.com

Venera u Blizancima

Šarmantni ste, pričljivi, ljubazni i potrebno vam je puno druženja. Po prirodi ste zavodnik i ne možete da podnesete ljude koji su previše posesivni. Možete da budete nedosledni kada je ljubav u pitanju i da bez problema žonglirate između više osoba suprotnog pola.

Uživate u ljubavi i uzbuđenju, ali ne i u obavezama.

Venera u Raku

Osećajni ste, sentimentalni, romantični i ponekad stidljivi. Emocije su vam na površini i povezane su sa vašom porodicom, starim prijateljima, poznatim lokacijama, uspomenama i prošlošću. Uvek se setite svih važnih datuma kao što su rođendani, godišnjice, porodična okupljanja i bilo koji drugi datumi od ličnog značaja.

Kad je ljubav u pitanju, želite nekoga ko vam može pružiti emocionalnu podršku, brigu i sigurnost. Vaš dom je vaše utočište.

Postoje trenuci kada se vaša ljubav i saosećanje sa drugima mogu preobraziti u zavistan odnos, pa i posesivnost. Volite da budete potrebni i ne razumete kad vam emocije nisu uzvraćene.

Foto: Pixabay.com

Venera u Lavu

Vi ste zvezda svoje priče. Iskreni ste, ljubazni, saosećajni i hrabri. Ali, u isto vreme vi uživate u drami svog životnog scenarija, posebno kada su u pitanju romantični odnosi. Ni ekstravagantni izraz velikodušnosti ne može da vas impresionira.

Ne plašite se da u potpunosti izrazite svoja osećanja. Takođe, možete biti sujetni i previše se iscrpljivati da biste izgledali onako kako želite. Istina je da ste pomalo egocentrični, ali zato i te kako znate da volite.

Venera u Devici

Pametni ste, osetljivi i kreativni. Udobnije vam je pokazati nekome da ga volite radeći za njega, umesto da mu to direktno kažete. Mislite da je biti na pravom mestu u pravom trenutku bolji način pokazivanja ljubavi od toga da samo nekome kažete da ga volite.

Pomalo ste nesigurni u svoju privlačnost. Možete biti kritični prema sebi i drugima. Volite da stvari budu čiste i na svom mestu. Morate imati na umu da savršenstvo ne postoji.

Venera u Vagi

Ne volite samoću. Zahvaljujući ljupkosti i šarmu prirodno privlačite ljude. Lako manifestujete ono što vam je potrebno. Ipak, postoje trenuci kada ne cenite ono što imate.

Za vas su harmonija i uravnotežen život od velike važnosti. Ne tražite kontroverze ili emocionalno teške teme, ali kad se nađete u takvoj situaciji dajete sve od sebe da izravnate stvari. Vi ste harizmatični, šarmantni i umetnički nastrojeni. Ili imate talent za bavljenje nekom vrstom umetnosti ili je duboko cenite. S druge strane, možete da budetei lenj i neodlučni, i da teško kažete „ne“ čak i onda kada je to jedini način da se zaštitite.

Venera u Škorpiji

Izuzetno ste strastveni, ali i posesivni. Jednom kada vam neko zarobi srce, praktično vam je nemoguće da ga pustite. Vaš lični magnetizam je van konkurencije i nemate problema sa privlačenjem partnera kakvog želite.

Budući da vaše emocije sežu toliko duboko, može postati opasno kada osetite da ste izdani. Ne dajete mnogo drugih šansi onima koji su vas povredili u prošlosti i tada ste fokusirani na pravljenja planova za osvetu. Suptilnost vam nije jača strana; vi ste "hodajuća strast" i skloni ste dramatičnim scenama.

Foto: Pixabay.com

Venera u Strelcu

Simpatični ste, ljubazni, velikodušni, duhoviti i optimistični. Važno vam je da osoba koju volite pokaže koliko vam je posvećena. Maštate o osobi s kojom biste mogli da putujete, upoznajete nove ljude i istražujete nepoznate predele.

Važno vam je da delite svoje snove i ciljeve sa voljenom osobom i, što je još važnije, morate da imate duhovnu ili intelektualnu kompatibilnost. Na drugoj strani, ako vam partner ne pomogne da odrastete kao osoba ili vam ne pruži dovoljno intelektualne stimulacije, neće vam trebati dugo da budete u potrazi za nekim drugim.

Venera u Jarcu

Imate tendenciju da budete odani, strpljivi, vredni i poverljivi. Imate sve osobine koje čine savršenog partnera. Imate snažan instinkt da se zaštitite od povređivanja. Izgleda da ste donekle rezervisani i distancirani, ali iznutra žarko žudite za osobom sa kojom ćete ostvariti  duboku i stabilnu vezu.

Ne upuštate se u povremene, površne veze. Želite nekoga ko je emocionalno zreo, pouzdan i može vam ponuditi neku vrstu sigurnosti. Možete ući u brak zbog novca ili statusa ili možete ići u potpuno suprotnom smeru i vezati se za nekoga kome možete pružiti te stvari.

foto Pixabay

Venera u Vodoliji

Vama je najvažnije da imate slobodu da biste radili ono što želite. Ne uživate u posesivnim, toksičnim vezama i skloni ste da gravitirate prema partnerima koji će vam dati dovoljno prostora i dozvoliti vam da budete svoji.

Nije vam prijatno sa intenzivnim pokazivanjem emocija i više volite nekoga s kim možete da imate intelektualnu i duhovnu vezu, umesto nekoga ko zahteva emocionalno povezivanje. Društveni ste, volite da okupljate ljude i imate veliku grupu prijatelja i poznanika.

Venera u Ribama

Osećajni ste, kreativni, nežni i pomalo psihički osetljivi. Nesebično se predajete onima kojima je potrebno - sve što treba da urade je da zatraže vašu pomoć i vi ćete biti tu za njih.

Kad je reč o ljubavi skloni ste sanjarenju, što može da bude kontraproduktivno za vas. Poznati ste po prevelikoj ležernosti i pokornosti. S obzirom na to da lako verujete ljudima, drugi vas često iskorišćavaju. Imate veliko srce, pa dopuštate drugima i previše.

Video: Ako osvojite srce nekog od ovih šest horoskopskih znakova - voleće vas zauvek

 

(Telegraf.rs)