Drevni kineski trik: Promenite samo jednu stvar u domu i privucite sreću u život

Mir i dobar odmor su jako važni jer smo svakodnevno izloženi velikom stresu

Ovaj kineski metod može da vam pomogne da vaš svakodnevni život dovedete u savršeni balans, a sve što trebate da uradite je da sredite vaš životni prostor.

Dekorateri savetuju: Samo jedna sitnica će povećati vrednost vašeg doma za nekoliko hiljada evra

Sve počinje u vašoj spavaćoj sobi koja je mesto odmora, relaksacije i oslobađanja od stresa pa kao takva mora da bude i najbolje uređena.

Za početak namestite vaš krevet po feng šuiju. Na uzglavlju morate da imate čvrstu podlogu koja će vam biti potpora dok spavate. Dušek treba da sadrži memorijsku penu kako biste uživali u potpunom komforu, a krevet mora da bude na određenoj visini od poda. Nemojte da spavate u krevetu koji ima fioku ispod dušeka, jer taj prostor treba da bude otvoren kako bi mogao redovno da se čisti.

Krevet ne sme da bude pored vrata već na određenoj udaljenosti i nikako ispod prozora. Idealno mesto je odmah pored zida. Krevet uvek držite daleko od elektronskih uređaja, a u spavaćoj sobi nemojte držati TV.

Negativnu energiju ćete izbeći tako što ćete držati ogledalo dalje od kreveta jer ne biste smeli da gledate svoj odraz u ogledalu dok ste u krevetu. Izbegavajte da vam direktno iznad kreveta bude luster, a držite dalje i akvarijume i fontane. Slike na kojoj je naslikana voda i ribe nisu za spavaću sobu. Sobu držite urednom i čistom, bez starih novina i prljave odeće koja je razbacana okolo, piše speakingtree.in.

Za spavaću sobu birajte boje vatre za strast, zemljane boje za napredak, zdravlje i energiju, a pastelne boje za mir i relaksaciju. Nemojte gomilati nepotrebne stvari u spavaćoj sobi, izbegavajte slike sa prijateljima i porodicom, a žive i jarke boje daće vam energiju.

(Telegraf.rs)