"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Ana Nikolić - Rolovani pileći paketići (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Sastojci:

- 4 pilećih grudi (oko 2 kg)

- 300gr Zlatiborac dimljene pečenice (ili suvi vrat)

- 300gr Zlatiborac dimljene slanine

- 300gr kačkavalja

- mešavina suvog  biljnog začin

- so i biber po ukusu

Priprema:

Pileće belo meso iseći na šnicle, šnicle posoliti i pobiberiti, izlupati tučkom za meso.

Dimljenu pečenicu i kačkavalj iseći na tanke kriške, dimljenu slaninu na režnjeve. Na kraju svake šnicle staviti po parče dimljene pečenice i preko malo parče kačkavalja pa uviti u rolnu.

Svaki paketić uviti u reženj slanine i staviti čačkalicu. Punjene pileće paketiće poređajti u pleh obložen papirom za pečenje.

Na svako parče piletine kapnuti par kapi ulja. Piletinu peći u zagrejanoj rerni na 220minuta oko 50 minuta pokrivenu  alimunijum folijom i pred kraj pečenja otkriti i sačekati da se zapeče.

Po želji služiti sa krompirom ili pirinčem.

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)